diumenge, 6 de juny de 2021

Sant Feliu de Guíxols. La ciutat dels projectes

Fer balanç polític és, simplement, rendir comptes davant la ciutadania.

És explicar allò que s'ha fet en un període concret per a comprovar si s'han respectat els compromisos adquirits i, si no s'han complert, explicar els motius sense justificacions fútils e enllaunades, així com les accions que s'han dut a terme per a poder aconseguir els objectius.

Un balanç no és rendir comptes del que es té intenció de fer sinó del que s'ha fet, tal com explicita el vídeo que serveix de preàmbul i presentació a l'acte de balanç de 2 anys de legislatura que el govern de Sant Feliu de Guíxols va celebrar el passat 3 de juny en el Teatre Municipal.

Com a Govern Municipal en altres legislatures, he participat en algun acte de balanç de gestió, però sempre he fugit de les actituds narcisistes com les que prevalen d'algun temps ençà, doncs crec que la valoració li correspon fer-la als ciutadans no als polítics que s'han de sotmetre a la crítica constant de la ciutadania des d'una avaluació contínua sense esperar, encara que la norma així ho dicti, a la cita amb les urnes cada quatre anys.

Per això m'ha causat un cert estupor veure per YouTube que a l'acte del dia 3, no es parla d'accions concretes de gestió que s’hagin traduït en resultats concrets, sinó d'allò que dient voler   fer per aconseguir, que no deixa de ser legítim i que és responsabilitat del Govern, els objectius que es van marcar fa 2 anys -que en realitat ja són 6-, i que ara tenen intenció de fer-los realitat en 24 mesos.

Malgrat les meves reticències amb aquest Govern Municipal, tant per la seva manera de gestionar, com perquè algun dels seus projectes hipotequen la ciutat o per les seves actituds, confesso que no m’importaria reconèixer que aquesta “transformació” de la qual presumeix l'Alcalde és positiva per a la ciutadania i per al futur de Sant Feliu, però molt em temo que no serà així doncs la visió de ciutat, que aparentment té el govern, pot representar un camí d'anada sense possibilitat de tornada, doncs no permetrà corregir errors en els que puguin incórrer.

Aquest acte va posar en evidència el grau de consecució d'objectius i compromisos aconseguits per la gestió del govern municipal durant 2 anys, i si algú és aficionat a posar notes d'avaluació, no sé si trobaria suficients elements per a donar un aprovat en aquesta espècie de revàlida a la qual es van sotmetre el passat dia 3 perquè del que “van presumir” és del que volen fer, no del que han fet, creant una ciutat de projectes no consolidats, com si d'una campanya electoral es tractés.

Per exemple:

“Presenten” un nou projecte d'aparcament amb un nou cost, ara a la carretera de Tossa, oblidant-se que aquest aparcament ja hauria d'estar gairebé acabat, tal com van prometre. Canviaran d'ubicació?

“Presenten” i anuncien per enèsima vegada el Museu Thyssen, capitalitzant un projecte que porta en marxa fa molts anys, havent renunciat a un espai, com era la fàbrica Serra Vicens que no posaria en perill el Monestir.

“Presenten” com a novetat, el projecte de recuperació dels Banys de Sant Elm, oblidant que ja fa uns anys aquest projecte es va presentar davant el Ministeri a Madrid. Jo vaig assistir a aquella reunió.

“Presenten” i anuncien una sala polivalent, oblidant que aquest projecte ja estava en cartera, pràcticament pressupostat, gràcies al Pla Z que va impulsar Zapatero.

I tot això, suposo que entre altres “projectes”, anuncien que es farà amb recursos propis. Normal en un govern que va “renunciar” al 2010 a la partida que apareixia en els PGE per al Museu Thyssen.

Des de les pròpies files del Govern i dels seus acòlits, algú hauria de fer un exercici de crítica constructiva i posar negre sobre blanc, amb tota l'objectivitat possible i necessària, quina han fet durant aquests 2 anys.

De tota manera, per egoisme de veí de Sant Feliu de Guíxols, espero que encertin.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada