divendres, 23 d’agost de 2019

RYANAIR. Xantatge permanent


Des de que al 2004 Raynair va començar a operar previ pagament d’un “impost revolucionari” per part de l’Administració, per a què aquesta aero-línia arrelés a l’aeroport de Girona, els episodis de xantatge que s’han viscut han estat continus, doncs aquesta empresa era conscient que havia aconseguit una dependència de la Costa Brava a la seva oferta.

I així vaig manifestar-ho com a Secretari General de Transports de la UGT en diferents ocasions, tant en reunions amb la Generalitat, Diputació i Cambra de Comerç, a diferents escrits i articles a la premsa, com a entrevistes a radio i televisió.

Marxar de Girona o rebaixar el número de vols ha sigut una amenaça recurrent al llarg d’aquests anys, i de fet algunes s’han fet realitat al no respondre positivament a totes les seves exigències sobre augment de subvencions, de privilegis en quant a taxes aeroportuàries o de tolerància sindical i/o administrativa vers el respecte a les condicions laborals dels seus treballadors.

Puc dir, fins i tot, algun intent de pressió “compensada” verbalitzat per alguna administració per a desistir de mobilitzacions sindicals, encara que en privat reconeixen que els treballadors tenien raó i que tard o d’hora aquesta empresa “s’oblidaria de Girona”.

Ara estem en un nou escenari, conseqüència d’aquella mala gestió que va posar l’Aeroport de Girona, quasi en règim d’exclusivitat, en mans d‘una empresa com Ryanair, oblidant la repercussió econòmica i social de futur que té aquesta infraestructura aeroportuària.

Si algú pensa que la decisió de Ryanair de treure les bases d’operacions d’aeroports de Canaries i de Girona només afectarà a aquests aeroports en particular està molt equivocat, doncs el xantatge permanent amb el que està acostumada a treballar aquesta empresa es traslladarà a qualsevol aeroport on operi.

Per això, encara que amb retard, el actors públics i privats de tot l’estat espanyol haurien de prendre decisions col·lectives, posant, imposant i fent complir les mesures adients per obligar a Ryanair a respectar escrupolosament i obligacions tots els deures amb els que ha d’operar una companyia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada