divendres, 12 de juliol de 2019

SF Guíxols. INDIGNANT! El Govern insulta la intel·ligència dels ciutadans


Van guanyar les eleccions amb prou solvència com per poder mostrar elegància i educació, encara que només fos per aparentar que allò d’estendre la ma a tots els grups municipals del discurs de pressa de possessió, era ferma voluntat i no una sobreactuació de simple formalisme.

Però ni al primer Ple Municipal han sigut capaços de respectar les formes, i amb l’habitual prepotència en forma d’atac personal a altres regidors, han intentat distreure l’atenció per a disfressar allò que no els interessa que prengui massa protagonisme.

Ahir al Ple Municipal -que he escoltat avui per Radio Sant Feliu-, es debatia entre d’altres qüestions les remuneracions que durant aquest mandat 2019-2023 rebran els regidors, tant per assistència als diferents òrgans com per les retribucions que percebran els 3 regidors en dedicació parcial al 95%, entre ells l’Alcalde, i el regidor en dedicació exclusiva.

Ara no posaré en qüestió si les retribucions són altes o baixes doncs, com he dit en més d’una ocasió, el càlcul no s’ha de fer per percentatges de dedicació sinó per desenvolupament de responsabilitat, i sense argumentar-ho en aquest post crec que la responsabilitat dels polítics municipals, en línies generals i en comparació amb l’organització de la que són responsables, no està prou remunerada.

Amb coneixement de causa puc afirmar que si un regidor vol desenvolupar la feina per la que ha estat escollit, la seva dedicació va molt més enllà de les 35 hores de jornada de qualsevol treballador.

Però no és el cas i ahir les afirmacions que va fer el Regidor de MES no mereixien el descrèdit de l’Equip de Govern doncs va dir la veritat, o sigui que de manera planera puc afirmar que “per vergonya?”, el Govern Municipal va mentir disfressant la veritat.

Ja poden dir el que vulguin però els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu que no els han votat, que són molts més que els que sí van fer-ho, no mereixen que s’insulti la seva intel·ligència doncs per la pura lògica de ser més regidors al Govern i tenir més dedicacions exclusives, la partida pressupostària és superior a la del mandat anterior.

Intentar justificar-ho amb l’augment d’un 5% de dedicació de l‘Alcalde (del 90% al 95%) és ridícul.

Hi ha més dedicacions parcials/exclusives, segons apareix a l’acta de del Ple del 30 de juny de 2015.

L’Alcalde, al 90% de dedicació percebia, 44.800 euros, ara seran 50.244 euros.
Una dedicació d’un regidor al 95% que rebia 24.500 euros. Ara seran dos que rebran 42.422 euros.

I un regidor a dedicació al 50% que rebia 25.060 euros i ara rebrà 47.282 euros.
L’augment de retribucions de les dedicacions parcials/exclusiva, en algun cas arriba a voltar el 60%. I repeteixo que no es tracta de valorar si estan millor o pitjor remunerats, sinó de l’augment del que gaudiran, molt superior al que han gaudit els treballadors.

Repeteixo que això apareix a l’acta del 30 de juny de 2015, amb el que es corrobora que el Regidor de MES no ha mentit ni mereix que s’insinuïn qüestions personals doncs, qui ha mentit és l’Equip de Govern.

Però que aquell regidor, per temes personals o per qüestions laborals relacionades amb prestacions per exemple, no fes efectiva aquesta dedicació al 50% i després l’ampliés a una del 100% no treu que el Regidor de MES digués la realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada