dijous, 23 de maig de 2019

Debat alcaldables SFG. Píndoles sobre turisme


No tenien necessitat de tractar qüestions relacionades amb la gestió turística de la ciutat, amb la mera intenció de posar en evidència el que es va realitzar durant la legislatura anterior.

Haurien pogut callar i obviar comparatives, o basant-se en el que deia un regidor en el debat, que pot existir la voluntat que es facin les coses encara que després hagin circumstància que no permetin dur-les a terme, i així dir simplement el que pensen fer, encara que no ho facin; però no, havien de posar-se medalles encara que no els corresponguin.

Sempre des dels criteris polítics i la gestió dels tècnics, un s’ha de preguntar què es va fer durant la legislatura anterior, des de la transversalitat amb altres regidories?
Doncs es va aconseguir la certificació com a destinació de Turisme Familiar per a Sant Feliu de Guíxols.

Doncs, en l'ànim de desestacionalitzar, es va avançar en el denominat Turisme Esportiu (Trailwalker, Vies Braves, Vies Verdes, Via Ferrada, Km 0, Ciclisme, proves esportives i proves nàutiques, entre altres accions)
Doncs, avançant a valorar el Turisme de Natura, es van crear rutes de cicloturisme i senderisme.

Doncs, atès el potencial de qualitat dels restauradors de la ciutat, es van posar en marxa diferents campanyes per a potenciar el Turisme Gastronòmic, buscant alternatives per a finançar aquestes accions, (i aquí cal agrair la col·laboració d'algunes empreses de la ciutat que avui, lamentablement, s'han deixat de costat): Ganxó Tapes, Ganxó Nit (avui desaparegut), Temps d’uriços, recuperació del Peixopalo, la Cuina del Bacallà, la Cuina de l’arengada (també desapareguda), la millora i ampliació del Peix Blau Ganxó i la inclusió del Sonso en aquesta campanya, la campanya de la Cuina del Carnaval, o la col·laboració entre la restauració i el Festival de la Porta Ferrada o les exposicions Thyssen.

Doncs, ateses les característiques particulars, es van posar en marxa els mecanismes per a incentivar el Turisme d'autocaravanes.

Doncs, per a implicar la iniciativa privada en la promoció real de la ciutat, en tots els seus vessants, es va aconseguir que Sant Feliu fos Estació Nàutica (que ha desaparegut)

Doncs per a no frenar el necessari desenvolupament turístic i econòmic, es van mantenir i van ampliar les Fires Monogràfiques i tradicionals. L'única que ha desaparegut en aquesta legislatura és la nàutica, paradoxal en una ciutat de les característiques de Sant Feliu. I per allò de falta de temps i pressupost, va quedar en estudi la realització de la Fira del Conte.

La pregunta és obligada, quina legitimitat tenen per a qüestionar les accions turístiques, si en quatre anys no han innovat res?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada