dijous, 23 de maig de 2019

Debat alcaldables SFG. Píndoles sobre Política Social


Sense ruboritzar-se, mentint com a bergants, desacrediten la labor realitzada en polítiques socials, ja afirmant en un inici que quan van començar a governar en 2015, a Sant Feliu de Guíxols no hi havia Oficina Municipal d'Habitatge, i que en qüestió d'habitatge social no s'havia fet res fins que van arribar ells.

Es pot caurà tan baix com per a frivolitzar amb aquest tema tan delicat?

Potser, malgrat els anys que porten a l'Ajuntament, tant en l'oposició com en el Govern, és un tema que realment no els ha preocupat i han passat d'ell.

Per això els recordo que l'oficina municipal d'habitatge es va posar en marxa amb mínims recursos fa ja alguns anys, quan l'avui Govern estava en l'oposició, i que la direcció d'aquest servei estava sota la direcció d'un tècnic de l'Àrea d'Urbanisme, amb un escàs suport administratiu, (l'únic possible en aquell moment).

Per això els recordo que l'oficina municipal d'habitatge ha rebut sempre el suport de tots els grups amb representació a l'Ajuntament, havent estat sempre ratificats totes acords i actuacions que es van prendre en aquest àmbit.

Per això els recordo els habitatges que es van promoure des d'INCASOL, on l'Ajuntament es reservava algunes unitats per a qüestions socials d'urgència.

Per això els recordo que vostès van heretar de l'anterior equip de govern, tres habitatges destinats a qüestions socials, sobre les que no s'ha actuat, malgrat que la seva adequació estava pressupostada.

Per això els recordo que des de l'àrea municipal de serveis socials es gestionava l'ús d'habitatge compartit, dedicat a persones que dormien al carrer, servei que vostès van decidir eliminar.

Per això els recordo que l'Asil Surís, encara que a algú li resulti incòmode que es denomini asil que ho és, es “va salvar” de la seva desaparició i va millorar el seu servei gràcies a les directrius polítiques i gestions tècniques dels serveis socials municipals.

Per això els recordo, i són àmpliament conscients, que les polítiques socials sempre han estat prioritàries per als grups municipals socialistes, i és realment paradoxal que ara posin en dubte i fins i tot menyspreïn la labor que s'ha fet durant les anteriors legislatures.

Això és mala fe manifesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada