diumenge, 6 de maig de 2018

SFG, L’oposició ho té molt fácil per a fer d’oposició


L'important és el contingut, és a dir, si el que diuen i afirmen respon a la realitat, o simplement és una mera opinió subjectiva i possiblement no coincident amb el que pensa la ciutadania.

S’ha de tenir-se en compte que l'únic mecanisme que tenim els ciutadans i ciutadanes per conèixer el que es fa o no es fa des de l'Ajuntament és el pamflet municipal (#guixols), on mes a mes se'ns inunda de recurrents informacions profusament il·lustrades (“cromus” els hi deia el meu avi a aquestes fotos típiques de pobra premsa groga), i que únicament ens pot portar a concloure que estem davant una desmesurada ambició de presumir i treure pit.

Entre posat i posat, -sense cap besllum de naturalitat, per això sempre van acompanyats d'un fotògraf personal-, se'ns presenta una acervada successió de vinyetes que ens intenta traslladar, com si d'una exclusiva mediàtica es tractés, la imatge d'una presumpta i aparent hiperactivitat, que normalment es guarneix amb l'anunci d’aquells projectes que han anat venent any rere anys, durant l’últim trienni.

Opino que és èticament reprovable que en un any intentin fer allò que no han fet durant tres, tirant endavant projectes que van molt més allà del límit de la seva legislatura, en un clar intent de manipular a la ciutadania per aconseguir fidelitzacions de cara a les properes eleccions municipals demostrant, des de la mediocritat política i la inoperància, que han governat i segueixen fent-ho per perpetuar-se en el poder i no en benefici de la ciutadania, que és pel que van ser triats.

Parlen de Rius i Calvet, però eviten comentar que estem davant una obra faraònica amb un cost desmesurat, que “embellirà” amb unes graderies de fred ciment una petita part del passeig, sense tenir un projecte global de la nostra magnífica façana marítima, a gust únicament de la “majoria” dels 11 regidors de govern, i on els ciutadans i ciutadanes, que som els que estem sofrint l'execució de l'obra, com també patirem el resultat, no hem tingut la mínima opció d'opinar.

Parlen d'aquest Parc Central a l'entorn de l’Asil Surís, prioritzant i centrant els esforços municipals en la pacificació i reordenació del trànsit rodat, deixant de banda les necessitats de dels avis de la ciutat, tant dels que són usuaris d’aquest establiment, com dels que no poden ser-ho per no haver prou places.

Parlen del Museu Thyssen. Un projecte que podria ser molt positiu per a la ciutat, però que tal i com ho plantegen es presenta amb foscor, amb promeses  de col·laboracions oficials no quantificades, amagant el contingut de l’acord de cessió de les obres,  i fins i tot evitant informar de les seves intensions amb les restes arqueològiques trobades en la Plaça Abadia, alhora que obviant l’opinió dels ciutadans vers la ubicació.

Parlen de les obres del Fortim, que representarà la continuació del passeig marítim fins a la zona portuària, però com alguna cosa han d'obviar, obliden dir que han donat el seu beneplàcit perquè Ports de la Generalitat “ataqui” amb una escala de ciment el patrimoni valuós que representa tenir un dels ports medievals millor conservats.

Parlen de la unió de sinergies per captar un nou perfil de turistes, usuaris, propietaris o no de iots de gran eslora, sense atendre a la realitat de l'oferta que la nostra ciutat pot oferir a aquest tipus de visitants, per a que aportin riquesa a l’economia local.

Parlen de turisme familiar, la qual cosa implica un reconeixement explícit que aquella certificació que aconseguim fa uns anys, i que va ser criticada amb vehemència per alguns dels que avui formen part del Govern Municipal.

Però clar, no parlen del que no parlen, és a dir, de tots aquells projectes electorals que avui encara està en fase de promesa i que difícilment, per no dir impossible, seran efectius i veuran la llum abans de maig de 2019, però que d'iniciar-se mediatitzaran el projecte de ciutat del proper Govern Municipal.

I aquí no podem oblidar l'aparcament, que crec de manera equivocada tenen intenció de fer en la Corxera. Seria desitjable informar del resultat de les prospeccions i saber si realmente és viable.

Com tampoc podem deixar de banda els plecs de condicions d'escombraries i neteja, o el de la zona blava, o….

Això sí, com deia un ciutadà, de l’únic que poden presumir és d'haver inaugurat, que no ideat ni projectat, el Guíxols Arena, ja que el van adoptar com a propi a l’haver increment el cost de manera desmesurada.

Amb aquesta manera de governar tan irrespectuosa amb els ciutadans i ciutadanes, crec que l'oposició municipal hauria de tenir-ho molt fàcil per fer política d'oposició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada