dilluns, 12 de març de 2018

SFG. Què veure des d'un amfiteatre de platja? El marSuperar la percepció històrica d’una ciutat que viu d’esquena a mar, amb una solució que aporta un mirador estratègic, i que aporta una transició entre mar, platja, sorra i carrer, que s’està implementant en nombroses ciutats marítimes del món”. (#guixols)

Aquest és principal argument amb el qual l'Equip de Govern Municipal justifica els 3 milions d'euros de les obres de Rius i Calvet; un projecte que no respon a un Pla Integral del Passeig malgrat hipotecar el futur de tota la façana marítima, motiu pel qual hauria d'haver comptat amb la complicitat ciutadana a través d'un procés participatiu.

Com poden atrevir-se a afirmar que Sant Feliu de Guíxols, capital de la Costa Brava, ha viscut d'esquena al mar?

Però atenent al fet que en aquesta afirmació reconeixen obeir a una profunda percepció (profunda pel de històrica), com poden caure en el simplisme de corregir aquest fet construint unes graderies a manera d'amfiteatre?

Com ocorre en totes la ciutats, no seria més pràctic situar mobiliari urbà que permeti gaudir d'un bon llibre, per exemple, mirant el mar?

Aquesta transició a la qual al·ludeixen entre mar, sorra i carrer (?) no s’aconseguirà construint aquest “mirador estratègic de ciment” en un punt molt concret, sinó actuant sobre tota la façana marítima de la ciutat, evitant així que el passeig sigui el mur de separació entre ciutat i mar, el que ha possibilitat que la meitat de la longitud de la platja de Sant Feliu estigui concessionada i no pugui ser utilitzada pels ciutadans.

Crec que si l'estratègia es descobreix deixa de ser efectiva, per la qual cosa havent qualificat aquest projecte com a estratègic, un pot arribar a entendre que el Govern Municipal sigui reticent a desvetllar a quin santa estratègia obeeix aquesta macro obra, que per 3 milions d'euros  convertirà una zona de la platja de Sant Feliu en un amfiteatre de platja, que ens permetrà  veure el mar. Un mar que ja veiem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada