dimarts, 6 de febrer de 2018

A SFG, la formació ocupacional en immillorables mans

Sempre és d’agrair que et reconeguin l’encert d’una acció determinada, encara que aquesta sigui fruit del desenvolupament obligat de la teva responsabilitat.

Sempre he defensat que la formació ocupacional, adaptada a la realitat de la demanda al mercat laboral, era un dels elements que permetien lluitar amb eficàcia contra l’atur doncs en plena crisi, formar als treballadors aturats era col·locar-los al punt de partida en una situació d’avantatge posicional per aconseguir un lloc de treball quan el mercat s’obrís.

Per això, I sota aquesta premissa, treballava l’àrea municipal de desenvolupament durant els quatre anys que  jo vaig tenir l’honor de d’encapçalar políticament aquesta àrea funcional , donant prioritat a la programació de cursos de formació pràctics i intensos, sempre atenent a les necessitats empresarial, que permetessin una incorporació ràpida al mercat laboral.

Aquelles denominades píndoles formatives, de temes molt concrets i específics, van ser (i crec que poden continuar sent-lo), una eina immillorable per a respondre a les exigències del mercat laboral. (Idiomes, procediments administratius, noves tecnologies, màrqueting ..., i sobretot, turisme pràctic, amb tot el ventall possible de especialitats, des de cuina, serveis o recepció, etc).

Per això, quan ahir una ciutadana em reconeixia la tasca que vàrem fer des de l’àrea municipal d’ocupació, dient-me que aquell curs de turisme en el que van participar ella i la seva parella, els hi va permetre treballar i continuar treballant, haig de confessar que em vaig sentir orgullós d’haver col·laborat amb les treballadores de Guíxols Desenvolupament, doncs com sempre he defensat el mèrit no és només del polític de torn, sinó sobretot de les iniciatives dels tècnics municipals que les desenvolupen i porten a la pràctica.

Magnífiques professionals a l’Àrea Municipal de Promoció Econòmica i Ocupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada