dimecres, 31 de gener de 2018

Com a veí de SFG, no vull un llaç groc a l’Ajuntament

Sembla que els regidors de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’obliden que la seva obligació, tant siguin oposició o govern (com deia un Regidor en actiu, l’oposició es part del Govern), és vers el conjunt de la ciutadania, i no només amb els que ells saben o suposen que els han votat.

Han de ser sensibles i permeables a les inquietuds dels habitants, prenent decisions per a donar respostes a les demandes ciutadanes des de la transversalitat més curosa, generant equilibris per a respectar totes les sensibilitats.

Doncs bé, sembla que a Sant Feliu això no mereix cap importància, i el Ple Municipal aprovà que a la façana de l’edifici consistorial es pengi simbologia d’una determinada opció política, doncs un llaç groc i una pancarta demanant la llibertat dels polítics empresonats, que no presos polítics, és el signe identitari del independentisme i dels partits que el defensen.

Els regidors no poden oblidar que estan gestionant una ciutat de 22000 habitants i que l’Ajuntament és la casa de tots, allà on rau la sobirania popular, i que no pot estar sotmès a cap ideologia política que impliqui un atac a la sensibilitat legítima d’un sol ciutadà, doncs l’acció de govern només pot sotmetre’s a les regles democràtiques d’acord amb la legislació vigent.

Amb aquesta decisió de penjar llaç groc i pancarta, 21 habitants de Sant Feliu decidiran pels 22000 que formem part d’aquesta meravellosa ciutat, en un tema que no té res a veure amb la política municipal i que no formava part de cap programa electoral dels denominats partits independentistas, sense obviar que a les proppassades eleccions del 21-D, que podria ser el punt d’inflexió, aquestes formacions van obtenir a Sant Feliu un recolzament del 41% del cens.

Aquí no es tracta d’estar d’acord o amb desacord amb l’empresonament d’aquestes persones, es tracta l’acció injusta i abusiva que representa que 21 veïns de Sant Feliu s’arroguin la legitimitat de posicionar políticament als 22000 ciutadans.

Ja es prou lamentable que es toleri que tinguem arbres, fanals i tanques la ciutat plenes de bosses d’escombraries, traslladant una imatge de deixadesa i brutícia i amb el cost que representarà desprès desixar-ho tot com abans, com per a que ara l’Ajuntament decideixi dedicar recursos a adornar la façana municipal amb un llaç i una pancarta.

A lo millor, com que una de les excuses en la que es recolza l’Ajuntament per a permetre una “ciutat groga” són les signatures que han presentat alguns ciutadans, possiblement algú hauria d’encetar una campanya també de recollida de signatures i de presentació d’instàncies per a que els regidors respectin el compromís amb el que es van presentar a les Eleccions Municipals del 2015, i que no utilitzin el seu estatus per a treure rèdit partidista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada