dimecres, 15 de novembre de 2017

SFG. Regidors, parleu del poble i només del poble

Sempre he sigut contrari a introduir elements de política no local al debat municipal, doncs és dedicar esforços a temes que no són pels que els ciutadans han escollit als seus representants.

Aquests dies estem observant que a moltes poblacions de Catalunya, una gestió conjunta portada a terme per regidors de diferents grups municipals és qüestionada, desencadenant un trencament de pactes de Govern amb excuses que no tenen res a veure amb els interessos pràctics  dels veïns.

A Sant Feliu el PdCAT demana que s'expulsi al Grup Municipal Socialista del Govern Municipal amb l'excusa, al meu entendre de poca o nul·la consistència, que el PSC ha recolzat l'aplicació del 155 i no ha condemnat l'empresonament del cessat govern de la Generalitat i dels líders d'OMNIUM i de l'ANC.

No entraré a discutir el que ha fet el PSC, però com a ciutadà interessat per la vida política puc dir que el PSC ha refusat el 155 i l'empresonament, ha apostat obertament pel diàleg, alhora que no creu en la independència i molt menys en la unilateralitat,  i ho dic perquè sense ser militant tinc plena coincidència amb aquesta postura.

I tampoc entraré a debatre ara si la gestió del Govern Municipal de Sant Feliu és bona o dolenta, doncs ja ho he fet el moltes ocasions i he preferit, com a ciutadà, simplement valorar accions o inaccions puntuals.

Crec que si un grup municipal demana que es reprovi i s'expulsi a una part d'un govern municipal, trencant-lo, ha de ser per qüestions de molt de pes i que afectin directament  als veïns de la població, el que em porta a concloure que la proposta del PdCat a Sant Feliu respon només al interès de crear inestabilitat, doncs pel que es desprèn de la petició d'expulsió del PSC que fan, no s'acompanya d'un oferiment a recolzar, encara que sigui puntualment, l'acció al grups de TotsXSF i ERC, que serien el que conformarien el Govern si el PSC fos expulsat.


No juguin amb l'estabilitat i parlin de poble!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada