dissabte, 8 de juliol de 2017

A SFG, un pobrísim balanç de dos anys de Govern

 Cartells, premsa escrita i digital, radio i televisió, e-mails, ...; tot era poc per fer una crida a l’assistència a l’acte que amb el títol de “Balanç de dos anys de mandat”, i amb la intenció de  ser “un rendiment de comptes amb la ciutadania” -segons el propi anunci-, el Govern Municipal de Sant Feliu va aplegar unes 200 persones al Teatre Municipal.

Sobretot van ser salut, mobilitat i ganes, per aquest ordre, els motius que em van impedir assistir a l’acte, a més que imaginava un acte de format electoralista americà o “madurista”, que reconec no m’agrada, doncs normalment és un format que es fa servir per a distreure l’atenció, i enervant als assistents, amagar incapacitats i disfressar veritats.

Això vol dir que la meva opinió es basa en les cròniques de la premsa, no d’una anàlisi que sí podria ser subjectiva si aquesta opinió fos fruit d’una valoració personal, havent assistit.

Sobta el poc poder de convocatòria que té el Govern, doncs que 200 persones responguessin a la crida havent convocat a tota la ciutadania i amb tal malbaratament de mitjans publicitaris, és símptoma del poc interès que desperta aquest equip i, malgrat diguin el contrari, de lo llunyana que està la seva acció de Govern dels problemes reals dels veïns.

Vull pensar que, al igual que feia l’anterior Equip de Govern, tota aquesta parafernàlia de promoció personal y política que han fet, hagi anat a càrrec dels  Grups Municipals i que els ciutadans no haguem de pagar les inversions electoralistes del partits i persones que conformen el Govern, al igual que ens han obligat a fer amb el #Guíxols.

Basant-me en la crònica de la premsa, només puc ratificar el que ja he dit en més d’una ocasió: L’acció del Govern Municipal no aporta res de nou al que ja estava programat a l’anterior legislatura, ni tan sols en les novetats de futur, doncs són les mateixes que formaven part del seu programa electoral, que també eren modificacions al que ja estava programat o en vies de portar a terme, tal i com vaig explicar en unpost del proppassat 3 de juny.

Ni tan sols han canviat de discurs, i continuen fent servir l’argument de l’herència de l’anterior legislatura, afirmant que va haver de superar “l'enclotament notori en què es trobava la ciutat», que és la tècnica que utilitzen els polítics de “medio pelo” per amagar la seva ineptitud i ineficàcia.

Sincerament crec que no és de rebut, després de dos anys de Govern, de presumir que aviat tindrem el nou plec d’escombraries; o de presumir que l’atur ha baixat gràcies a les obres que ha endegat el Govern; i sense posar en dubta que s’hagi millorat en organització municipal (?), no es pot presumir d’haver implantat l’administració electrònica, quan s’està obligat per llei.

Però haig de rectificar; sí hi han dues novetats significatives, segons la premsa d’avui:

- Anuncien que l’aparcament de la Corxera serà soterrat,

- I reconeixen que el Govern Municipal és una “coalisió col·lisionada”.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada