dissabte, 3 de juny de 2017

SFG. 62.812.800 segons de Govern i mínims resultats

Seixanta dos milions vuit-cents dotze mil vuit-cents segons és el temps que ha passat des d’aquell 13 de juny de 1015, quan fruit d’un pacte legal es constitueix l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

I després de dos anys (62.812.800 segons) desenvolupant la seva responsabilitat, ja toca que els ciutadans puguem opinar i dir si aquelles expectatives que va aixecar l’Alcalde i el seu Equip de Govern s’han complert, i responen a les promeses electorals del tres partits polítics que van signar aquell pacte de Govern.

No és necessari fer un gran exercici de memòria doncs l’Alcalde, utilitzant la publicació de promoció de l’Equip de Govern, el #Guíxols, ja fa un balançd’aquest dos anys de “mandat”, permetent fer una crítica a les dades oficials que dona el propi equip.

Per cert, 44.575,10 euros anuals que paguem injustament els ciutadans i ciutadanes per a major glòria promocional del Govern, són molts diners per a que aquesta publicació es trobi de manera habitual al terra de la població i a les papereres, el que demostra que la qualitat en el format és inversament proporcional a la seva eficàcia i utilitat ciutadana.

Entenent que quan presenta el balanç del que ha fet en un temps determinat vulgui magnificar tot allò que pugui i que no precisi dades per a constatar, no opinaré sobre algunes de les afirmacions que fa l’Alcalde sobre les seves intencions i entrega a la tasca municipal, doncs no deixen de ser fruit de la subjectivitat de qui pot presentar molt poques novetats. Només vull fer esment a les dades que es poden contrastar, seguint l’ordre d’aquest balanç oficial fet al #Guíxols.

Parla l’Alcalde de projectes estratègics, i precisament fa esment a la renovació del Passeig Rius i Calvet. Els ciutadans tenim memòria i recordem que allà hi havia un projecte autoritzat per l’Administració i que no costava un euro a la ciutat. I els ciutadans també hem de recordar que s’estava fent un pla director que contemplés tot el Passeig, des de Rius i Taulet fins el Port, sense oblidar l’adequació del carrer Colom com a continuació del Passeig, que estava previst fer de manera immediata.

Parla l’Alcalde de l’Asil Surís, que va ser el projecte estrella que va presentar el seu Grup a les eleccions de fa 1.018.080 minuts. No sé si és memòria selectiva, però l’Alcalde oblida que aquesta actuació ja estava programada al 2009, que fins i tot incloïa jardins, condicionament de les instal·lacions i la construcció de pisos tutelats per els avis; i també oblida l’Alcalde que va ser el seu grup, que en aquell formava part del Govern, qui va aturar que es pogués tirar endavant aquest projecte.

Parla l’Alcalde del Guíxols Arena, oblidant que era un projecte que ja estava en marxa, fins i tot pressupostat, quan va accedir a l’alcaldia. La diferència és que la seva destinació era, principalment per fer concerts de gran format que donava vida a molts negocis de Vialrtagues, i ara és poc més que un aparcament.

Parla l’Alcalde de la construcció de l’aparcament a la Corxera, un canvi d’ubicació d’una realitat necessària, exigència d’un dels partits per a donar suport al Govern de la ciutat. Oblida l’Alcalde que tenia el compromís de consultar a la ciutadania els temes d’interès, i aquest ho és.

Parla l’Alcalde del Thyssen, noticiant un canvi d’ubicació, renunciant a un dels projectes més ambiciosos de la ciutat, com era la construcció d’una instal·lació museística. Entenc la seva decisió, doncs quan va accedir a l’Alcaldia al 2010 va provocar que “caiguessin” 6000000 d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat destinats al Museu Thyssen.

Parla l’Alcalde de que estan cercant terrenys per a fer el nou Institut, però oblida que el tema terreny ja estava acordat amb el Departament d’Ensenyament, i va ser aquest Equip de Govern que el va anul·lar.

Parla l’Alcalde de la construcció d’un nou espai polivalent, i vol oblidar que amb el Pla Zapatero del 2008, ja s’estava estudiant fer-ho, però que es va optar per altres prioritats. Fins i tot teníem com a model un espai polivalent que hi ha a Sabadell. Ha de recordar que l’Alcvalde formava part del Govern Municipal.

Parla l’Alcalde de l’herència dels Germans Anlló. Un pot posar-se medalles de moltes coses, però em pregunto si és legítim que també s’arrogui això, com si la Generalitat es plegués al seu mandat. Això sí, han aconseguit que la Generalitat ens “regali” un dels hotels ubicat a una zona cèntrica turística, per dedicar-ho a vivenda social.

Parla l’Alcalde de l’equiparació salarial dels treballadors de l’Asil Surís que, segons ell, es reclama des de fa 15 anys. Aquí crec que no oblida, directament no té ni idea del que diu o directament falta a la veritat. La reclamació és una demanda interposada per la UGT, doncs hi havia un acord per a fraccionar el pagament que l’Ajuntament incompleix, i que l’Ajuntament es veu obligat a accedir a les demandes dels treballadors al jutjat.  Els treballadors fan la reivindicació oficial quan poden fer-la, és a dir, quan l’Ajuntament es fa càrrec del 100 % de la Fundació. ¿Fa 6 anys?

I parla l’Alcalde de l’afer de la Policia Local, quan només entrar generen un problema laboral. Presumeix de nou material (cotxes), quan l’adquisició de vehicles respon a la caducitat del contracte de renting. Parla de compra de material, quan han estat dos anys per a comprar les armilles antibales.

Com reconeix l’Alcalde, ara tenen finançament per a fer possibles aquests projectes (tots?) i així poder tenir gran part de la ciutat aixecada per obres, que en aquests caps de setmana llargs previs a la temporada d’estiu donen una “boníssima imatge vers els visitants”.

62.812.800 segons, que d’acord amb el que diu l’Alcalde en el seu balanç utilitzant els més de 44000 euros que val la publicació #Guíxols, han servit per a consolidar projectes de l’anterior Equip de Govern i aportar, com única novetat i que mereix felicitacions, l’adquisició dels Jardins de Can Blasco.

Però al balanç que ha presentat, l’Alcalde no parla d’allò que el Govern Municipal no ha fet i que hauria d’haver fet, i d’allò que ha fet, encara que malament; i els ciutadans no podem deixar de dir-ho, com a mínim per a que aquests segons que els hi queda de mandat, siguin profitosos per la ciutat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada