diumenge, 11 de juny de 2017

l'EXPLICA'M a SFG. Publicitat i promoció

Ahir, participava en un debat virtual en una xarxa social, sobre una activitat que va programar l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, provocada per un ciutadà que preguntava, a què responien els focs artificials que estaven llençant a la platja, doncs ell no s’havia assabentat de res.

En primer lloc valorar molt positivament aquesta activitat ”Explica’m”, tot i recordant que era un projecte que fa dos anys, les responsables de Turisme i Cultura de la ciutat em van oferir essent jo Regidor, i que no es va ser possible tirar-ho endavant per qüestió de pressupost.

Soc, encara que poc vaig experimentar-ho professionalment només de manera puntual, d’aquells que fa més de 40 anys va estudiar allò que ens convertia en Enginyers en Màrqueting i després van ser Tècnics Superiors. I ahir, desprès del esmentat debat que en algun moment es va sortir de mare, em van venir al cap una sèrie de reflexions i lliçons sobre publicitat i promoció que vaig aprendre ja fa més de quatre dècades, i que van ser els temes que van centrar totes les discussions, constatant que hi havia molta publicitat, alhora que hi havia ciutadans que manifestaven el seu desconeixement.

1. Qui té interès que un potencial client compri un producte (en aquest cas participi en una activitat), és qui l’organitza, i per això utilitza tots els mecanismes per a fer promoció
2. La publicitat hauria de ser és el mecanisme més efectiu, sempre que vagi acompanyat d’una bona campanya de promoció, doncs no és el mateix publicitar que promocionar.
3. Si un client potencial diu que no ha vist o no li ha arribat publicitat, vol dir que la promoció ha de millorar, que és el en el debat es manifestava.

L’activitat magnífica però, per exemple, el cartell no era prou atractiu per a què la gent es parés a mirar la lletra petita. I repeteixo, això no desmereix l’activitat. Aquí recordo l’exemple del punt. Un cartell amb un punt al centre que feia parar i apropar-se, i en el cartell de molt apropo, et convidava a visitar un lloc determinat.

L’activitat magnífica però, per exemple, el lloc on es projectava la campanya publicitària no cridava al potencial participant. I repeteixo, això no desmereix l’activitat. Per exemple, si vols que vingui gent de fora la ciutat, posa anuncis publicitaris a mitjans de fora de la pròpia ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada