dimecres, 3 de maig de 2017

A SFG pugen l’IBI als bancs. Matar mosques amb canons

No sé si és per a treure pit, encara que s’ha de reconèixer que és un avanç, però em costa imaginar la preocupació que pugui tenir una entitat bancària a qui se li apliqui, com a multa, un increment de l’IBI als seus habitatges buits d’uns 200 euros anuals, en el cas de Sant Feliu de Guíxols.
 
La veritat és que em sembla irrisori, i segur que no frena l’afany especulatiu que ara, amb l’anunciada recuperació econòmica, és més tangible. Em dona la sensació que en comptes de laments i tremolors dels banquers, aquestes mesures coactives que imposa l’Administració, i de dubtosa legalitat segons els interessats,  seria més factible escoltar rialles passant per davant dels seus despatxos.
 
Però bé, malgrat ser matar mosques amb canons, l’acció municipal permetrà recaptar uns diners, que segons les notícies a Sant Feliu serà d’uns 10000 euros, i que la lògica obliga a pensar que es destinaran a solucionar aquest greu problema, doncs dubto que l’aplicació de la mesura  provoqui que de manera massiva els bancs posin a l’abast de la ciutadania aquests habitatges.
 
No sé quin ha sigut el resultat de l’aplicació de les multes en altres ciutats on s’han aplicat, però el que tinc clar que l’objectiu dels bancs no és l’interès social doncs, si fos així, no s’haurien de portar a terme aquestes actuacions doncs, per exemple a Sant Feliu, s’haguessin complert  els acords que, segons l’Equip de Govern ja es tenien amb les entitats financeres fa molts mesos.
 
Ara només cal comprovar l’efectivitat de la multa i en què es destinaran, de manera immediata i urgent, aquests 10000 euros que l’Equip de Govern recaptarà, demostrant que no és una simple mesura recaptatòria ni una acció mediàtica.
 
Com aportació, possiblement seria bo recuperar i ampliar algun pis d’inclusió social que van eliminar. O posar a l’abast de la necessitat alguna de les propietats que segur té l’Ajuntament. O si és possible, rehabilitar alguna de les cases del Baldiri. O...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada