diumenge, 9 d’abril de 2017

Dia de la Policia de SFG. Retre comptes?

Sincerament, no m’agrada el titular, doncs els veïns de Sant Feliu de Guíxols som conscients de que la Policia Local dedica 365 dies l’any al vetllar per la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat, i no és necessari dedicar un dia a retre comptes de les seves actuacions, doncs seria com dubtar de la seva professionalitat i entrega.

Ahir no era el Dia de la Patrona de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols (celebració que crec  s’hauria de mantenir el dia 8 de març). Ahir 8 d’abril era el Dia de la Policia, un esdeveniment obert al públic que com deia la persona que feia la introducció, volia ser un acte institucional, festiu i elegant; i no s’ha de posar en dubta que van aconseguir-ho; jo afegiria que és un bon format per aconseguir més proximitat de la població amb la Policia Local, realitat indispensable per a hi hagi la necessària complicitat i connivència.

Però si l’acte era per a retre comptes, enumerant i comptabilitzant les actuacions davant la població, no s’està projectant realment quina és la tasca policial doncs, com sempre he defensat, les actuacions policials més importants i que més rèdit positiu tenen per a la seguretat ciutadana són les que responen a prevenció d’actes delictius i punibles, i aquestes no són les més visibles i, normalment, no es comptabilitzen.

Encara recordo la cara d’alguns agents de la Policia, quan en una de les meves primeres intervencions sobre aquest tema, vaig dir que detenir a delinqüents pot ser una bona actuació policial, de la mateixa manera que pot ser-ho posar moltes multes, però que el veritable valor  de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols està en les hores, accions i actuacions que porten a terme com a mesures preventives, i d’aquestes es fan moltes i es parla molt poc.

Ara toca a l’Ajuntament posar a l’abast de la Policia Local tots els recursos per a que aquests professionals puguin respondre amb eficiència a totes les necessitats de la seguretat de la ciutat.

Si el contracte de renting obliga a canviar, modernitzar i augmentar la flota  vehicles policials, han de pensar que es necessita més personal, al que s’ha de dotar del corresponent material  per a treballar.    

Com a reflexió final que s’ha de tenir en compte, i que jo crec que ahir no va quedar prou clara, no es pot confondre la “proximitat de la Policia” amb la “Policia de proximitat”, que és un dels serveis que el responsables de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols hauria de recuperar.

Felicitar a tots els que ahir van rebre reconeixement per la seva tasca i entrega en benefici de la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada