divendres, 10 de març de 2017

#Guíxols, “pamflet, fullet i fulletó”

Veient l'última edició del #guixols, reitero la meva opinió que és un simple aparador per a major glòria dels Grups Municipals de Sant Feliu de Guíxols i en particular de l’Equip de Govern representat per l'Alcalde, i em permeto la llicència de titllar-ho de pamflet amb totes les seves accepcions, encara que també de fullet, amb ambició literària de fulletó.

Una revista municipal pagada amb diners públics ha de respondre a l'objectiu d'informació no temporal del que esdevé a la ciutat, sobretot del que esdevindrà i poc del que ha esdevingut; tot el contrari del que pretenen amb #guixols, que és fer arribar periòdicament a part de la ciutadania un informe de gestió política local, amb il·lustracions i peus de foto que no tenen un altre objectiu que una auto-valoració exagerada, que en molts casos no es correspon amb la realitat i amb un excés de protagonisme que de vegades es ratlla el ridícul.

Com a exemple el #guíxols corresponent al mes de març, on de 20 pàgines, gairebé un 40% es dediquen a el “enaltiment personal" de part de l'Equip de Govern i amb prou feines un 20%, sent generós, a l'agenda del mes de març, que no a compromisos ni a informar del què pot succeir a la ciutat, i a més traient pit d'actuacions ja programades o que formen part de les obligacions de l'Ajuntament, oblidant-se d'informar d'allò que realment sí pot interessar.

- Informen dels 4 mesos de tancament de la carretera de Girona, avisant de que hi ha passos alternatius, però “s’obliden” d'informar de quins.

- El carrer Colom, tal com estava previst ja fa més de dos anys ja agafa forma. Felicitats, però han oblidat que aquest carrer hauria de ser una continuació del passeig cap al port, i obvien informar que entre les novetats que han introduït està el posar impediments en les voreres a manera de “pilones”, en tal quantitat que fins a fa mal a la vista.

- Segueixen les obres, també previstes, del carrer Sant Magdalena.

- És necessari utilitzar el #guixols, que té un cost per a tots els ciutadans, per informar que es fan ressalts en un carrer?
 
- Si parlen de la donació de Mas Pellicer, seria lògic informar del què pensen fer en aquest terreny?

- Es fotografien fent lliurament de les armilles antibalas a la policia. Potser haurien de recordar del temps que han demorat l'adquisició i també, després d'haver-se gastat els gairebé 30000 euros, a què destinaran els gairebé 100000 euros que van retallar i sostreure de les retribucions de la policia durant el 2016 (4000 euros per agent, aproximadament).

- Tornen a parlar d'increment de superfície en l'adquisició dels jardins a l’entorn del Monestir, però potser haurien d'informar també de la realitat de la permuta i del “dret de pas” que encara està per solucionar, tal com declaren ells mateixos a la premsa, declarant-se esperançats per a trobar una solució ràpida.

- Parlen de l'acord per al personal d'Asil i Hospital presumint, paradoxalment, que ha estat fruit del tarannà negociador de l'Equip de Govern, però amaguen que s'han vist forçats a acceptar una obvietat legal en seu judicial, davant una demanda de la Unió General de Treballadors, i de la bona feina dels delegats de personal.

- S'auto arroguen el que aquest #guixols hagi estat finalista d'un dels premis Carles Rahola, quan la realitat és que el finalista és el periodista Pere Carreras, al que la notícia ni esmenta. Ara, la foto que no falti! Felicitats Pere!

- I per finalitzar, a pesar que em jugo un pèsol que els importa un rave, protesto enèrgicament i exigeixo que de les arques municipals, que vol dir amb els diners de tots els ciutadans, surti un cèntim perquè es promocionin els 7 partits polítics que suporten els grups municipal a l'Ajuntament, doncs cal recordar que aquests grups ja reben subvenció a través dels pressupostos municipals, per la qual cosa si volen fer promoció dels seus “assoliments”, haurien de tenir la decència pagar-ho ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada