dimarts, 31 de gener de 2017

Les meves dades, un tresor

Haig de dir que no em preocupa que la Generalitat de Catalunya tingui les meves dades fiscals, i de fet crec que, si el IRPF contempla una quota autonòmica, es lògic que l’Administració catalana les conegui.
 
El que em preocupa és que el Govern de la Generalitat i els partits que li donen recolzament les puguin gestionar per aconseguir el seus objectius polítics, que no són els meus i encara que ho fossin.
 
Però no només les dades relatives al meu patrimoni i/o renda sinó també, per exemple, les sanitàries o formatives, doncs són de la meva propietat i només poden ser utilitzades per qüestions legítima i lícitament establertes, o bé directament amb la meva autorització.
 
I sense oblidar-me de les censals o d’empadronament, que podent ser utilitzades pels partits polítics per uns comicis electorals, és d’esperar que siguin destruïdes després que les eleccions hagin finalitzat.
 
Les meves dades les ha de gestionar la Generalitat de Catalunya com administració, mai un responsable polític, encara que sota la seva responsabilitat estigui el departament que té l’obligació de custodiar-les; i per això, quan el Secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya afirmava que estaven treballant per a construir una base de dades fiscals dels 7000000 milions de catalans, penso que ho feia en nom del seu partit i no en el de la Generalitat de Catalunya, confonent perillosament els termes.
 
Per cert, una base de dades que no serà completa, doncs estic segur que molts milions de catalanes es negaran a autoritzar, i que són els únics que poden fer-ho, l’ús de les seves dades per una qüestió, que avui és il·legal.
 
Els funcionaris seran el que rebran, o ja estan rebent, la pressió per a facilitar unes dades que no són de la seva propietat, sinó que són el meu tresor que no està a la venda, i que els partits polítics que conformen el Govern de la Generalitat necessiten per a donar algun valor de legitimitat al referèndum sobre la independència, doncs de no tenir un cens de qui pot votar, el resultat no podrà vincular a ningú, ni tan sols als convocants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada