divendres, 9 de desembre de 2016

SFG, unes llums de Nadal tristes o tristes llums de Nadal

Recordo, fa molts anys, quan el dia de Nadal o Sant Esteve, desprès del dinar familiar, dèiem allò de “Anem a Barcelona a veure les llums”, i tota la família agafàvem el bus 47 i baixàvem a la zona de la Plaça Catalunya, plena de gom a gom, a veure aparadors.
 
Quanta més varietat de il·luminaries nadalenques, més optimisme, més alegria i més ajut per dinamitzar el comerç, que d’això es tractava.
 
I per això m’atreveixo a afirmar que si el comerç de Sant Feliu creix en xifres de negoci serà atenent a factors com el context de dates i les ofertes dels comerços de la ciutat i no gràcies a elements dinamitzadors, com poden ser les llums, doncs s’ha de reconèixer, que aquest any les llums col·locades a l’anella comercial de la ciutat són, paradoxalment fosques i el que traslladen és simplement tristor.
 
Les comparacions són odioses, cert!, però comparem amb altres anys o amb poblacions veïnes. Menys les moltes llums del Teatre Municipal, la resta és “llum pàl·lida”.
  
Ja sé que, com és habitual, aquesta opinió encendrà el debat de si l’Ajuntament hauria de dedicar despesa a les llums de Nadal i jo, com també és habitual i sense entrar en més valoracions, diré que un valor que incideix en l’economia local és precisament el comerç, i que el consum d’aquestes dates és positiu per al creixement de la riquesa.
Vist el aparent poc interès que ha tingut l'Equip de Govern en aquest tema, molt probablement no haguéssim guanyat, però per l’any vinent haurien de palntejar-se la participació en el concurs que ha organitzat l’empresa Ferrero Rocher, i que té com a premi la il·luminació nadalenca d’un poble.
Segur que, com a mínim, ens endolcirà el Nadal.                                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada