dilluns, 5 de desembre de 2016

Poder orgànic Vs poder de les urnes

Afirmo que els dos tenen prou capacitat, i tots dos podrien compaginar el seu càrrec electe de representació amb la direcció del PSC a Girona, però a la meva humil opinió cap dels dos hauria d’assumir aquesta responsabilitat orgànica doncs crec que les tasques d’alta representació política han de ser desenvolupades amb independència de la responsabilitat dins de l’organització.
 
Tot i més que segures qüestions de capacitat, crec que la Consol té prou càrrec de treball com Alcaldessa de Vilafant i Diputada de la Diputació de Girona, a banda de les seves responsabilitats organitzatives a nivell local i nacional, com per ara afegir les de Primera Secretària del PSC de les Comarques Gironines.
 
De la mateixa manera que en Marc, també aspirant la Primera Secretaria, que hauria de compaginar la seva tasca com Diputat al Congrés a Madrid, amb la tasca de dirigir el partit amb i de col·laborar activa i presencialment alb la direcció del PSC a nivell Nacional.
 
La capacitat dels dos, repeteixo, segura, però no tant segur que el desenvolupament de totes aquestes tasques i responsabilitats garanteixin la presència que el PSC necessita dels seus  dirigents.
 
I no vull caure en el simplisme de preguntar-me el per què no es compte amb gent del PSC de Girona que té prou capitat per a dirigir-lo, sense estar supeditat a càrrecs electes d’alta representació.
 
La meva tesi és senzilla, i es basa en aquella afirmació de que en un sistema democràtic de representació parlamentaria, com és el nostre, el govern ha d’estar recolzat per un partit polític determinat, traient-nos la idea de que el govern és d’un partit o d’un altre, doncs els partits, tots!, han de tenir la possibilitat de criticar al Govern de torn i de, fins i tot, treure’ls-hi el recolzament.
 
Per això continuo reivindicant que el poder orgànic d’un partit no pot estar en mans del poder que donen les urnes, i que les dues responsabilitats han de col·laborar i coordinar-se, però mantenint una separació que eviti la subjugació d’una a l’altre.  
 
Crec que el PSC de les Comarques Gironines, amb la no presentació d’en Juli per a tornar optar a la primera secretaria, està perdent l’oportunitat de demostrar que no només la Consol i en Marc tenen prou vàlua per aspirar a la primera secretaria, i que hi ha molts militants a Girona amb la mateixa capacitat que ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada