dijous, 15 de setembre de 2016

SFG, i uns suposats “meme’s” banalitzadors

Rep una imatge d’un amic, la vol esborrar, s’equivoca i, doncs que no és massa destre el maneig d’aquesta eina, la comparteix en el seu perfil. Sembla que a rel de les crítiques d’un altre Regidor, l’avisen del fet, elimina la publicació i, crec que sense necessitat, demana disculpes públicament per la mateixa via, el seu perfil de facebook.

Aquests són uns fets que es poden considerar com dins de la normalitat, però la meva sorpresa ha sigut quan avui la premsa ho fa públic, tot anunciant que ERC demana la dimissió del Regidor que va penjar “innocentment” la imatge, segons manifesta, acusant-lo de “banalitzar el franquisme”.

A mi personalment aquests tipus de “meme” no m’agraden gaire, i per això no els utilitzo pràcticament mai, però pel fet de ser una persona hiperactiva a les xarxes socials rebo centenars al igual que segur també ho fan els militants d’ERC que ara denuncien aquesta situació i que, estic convençut, en més d’una ocasió també els han penjat en els seus perfils.

A lo millor podríem trobar “meme’s” de Rajoy disfressat d’en Hitler o d’en Franco en algun perfil, el que es podria considerar també com una denunciable banalització de la dictadura. O a lo millor també podríem fer esment a quan el ara portaveu del Govern va titllar a l’ara Alcalde de nazi, convertint un possible meme en un insult, banalitzant el feixisme més reaccionari.

Possiblement ERC necessita recuperar el protagonisme que mereix després d’un 11-S en el que han hagut de compartir (al meu entendre injustament) la primera fila de la reivindicació independentista; i entenc que qualsevol circumstància i excusa sigui bona per aconseguir-ho, però és just per ERC el recolzament en unes suposades i que jo crec errònies banalitzacions de la figura del dictador Franco, i que una qüestió d’importància relativa i que fa esment a la situació política que es viu a l’Estat espanyol, precisament ERC la transformi en casus belli?

Però en tot aquest afer sí que hi haurà una banalització greu d’un tema realment import si ERC porta al proper Ple Municipal una moció sobre la Memòria Històrica (desconec en quins termes) i utilitza com argument la publicació d’aquest meme.

Hem de ser sincers, i reconèixer que Sant Feliu és un poble, per molt que presumim de ser una ciutat, i que per conèixer-nos tots aquí hem de dir que s’han ajuntat la fam amb les ganes de menjar, coincidint les ganes que alguns li tenen al Regidor Cárdenas amb aquell afany de recuperar un just protagonisme. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada