dissabte, 2 de juliol de 2016

20000 euros de senyera a Sant Feliu

Uns 20000 euros!!! Per aquells que no volem oblidar la moneda amb la que hem crescut, estem parlant de més de tres milions de les antigues pessetes. Uns 20000 euros, uns tres milions i mig de pessetes és el que els ciutadans y ciutadanes de Sant Feliu pagarem, segons m’informen avui, per arranjar i col·locar la senyera d’en Patxot a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Això, sense comptar el cost de la festa per a que llueixin, juntament amb la bandera, els diferents polítics acompanyats de tenors, sopranos, desenes de cantants, no sé si fins i tot alguna gaita escocesa, assalariats externs i interns, gent de protocol, suposo que algun piscolabis, hores i gent de muntatge, etc.

Espero que algun dia sabrem el que realment ha costat tota aquesta festa que, la meu modest entendre, representa  un dispendi innecessari i injustificable que, fins i tot, li trauria els colors al guixolenc Patxot, al que els politics d’aquest Ajuntament han volgut utilitzar.

És vergonyós que en ciutat on hi ha gent necessitada dels recursos més bàsics per a sobreviure; en una ciutat on hi gent que necessita i reclama un vivenda social; en una ciutat d’un país on hi nens i nenes que ja han rebassat el llindar de la pobresa o en una ciutat on l’atur continua essent un greu problema, es destinin milers i milers d’euros a que els polítics es llueixin mediàticament, i no es destinin recursos als problemes que realment inquieten a la societat, retirant o rebaixant ajudes a projectes socials (encara recordo alguna associació de lluita contra el càncer que va veure com li treien part d’una subvenció), o furtant retribucions a treballadors i treballadores.

Suposo que amb aquest caríssim acte volen amagar el que no han fet durant 365 dies, que són els dies que fa que van assolir el poder que no la responsabilitat del Govern Municipal, encara que vull pensar que els ciutadans de Sant Feliu no ens donarem per satisfets amb aquest festa endogàmica, i no posarem a disposició d’aquests politics la nostra suposada fibra de sentimentalisme local per alimentar el seu desmesurat ego.

Com bon mecenes, i persona que va dedicar part de la seva fortuna a crear beques i socórrer a catalans necessitats, crec que Patxot s’avergonyiria d’aquesta festa i exigiria al Govern de la ciutat que utilitzés tots els recursos a allò que realment necessita la ciutat, perquè amb més de 20000 euros, que no m’estranyaria que arribessin a quasi 50000 euros que costarà la festa, o sigui 7 ó 8 milions de pessetes, es podrien pagar moltes beques, habitatges socials, recuperar pisos tutelats, projectes solidaris, culturals, socials, de polítiques d’ocupació actives, etc...  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada