dimecres, 15 de juny de 2016

El Corredor del Mediterrani i el Port de Barcelona

No dubto, en absolut, de la necessitat urgent de tenir una xarxa ferroviària que garanteixi l’agilitat del transport de mercaderies entre Algeciras i Europa que, transcorrent en paral·lel pel litoral marítim, permeti aprofitar la potencialitat dels ports i, alhora, fent més amplia la realitat intermodal de tota la cadena de transport.
Però hi ha dues qüestions que em provoquen cert escepticisme amb l’anomenat Corredor del Mediterrani::
· Una, que aquest  corredor se l’està catalogant com infraestructura ferroviària, quan la realitat indica que estem parlant d’una adequació insuficient de la xarxa existent.
 
· I dos, perquè aparentment no s’han tingut en compte les repercussions envers cadascun dels sectors/empreses implicats o, fins i tot, envers els diferents territoris que travessarà la xarxa.
 
Repeteixo que no hi ha dubtes en que l’esmentat corredor és vital, però no en la mateixa mesura per a tots els interessos, tal i com indiquen les declaracions del President del Port de Barcelona que veu que comercialment, les sinergies comercials s’han de crear allà on hi ha possibilitat de captació de mercaderies terra/port i que, al meu entendre, no són les provinents del sud o del nord.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada