dimecres, 25 de maig de 2016

Colau, okupes, manters i policia

Diu l’Ada Colau que “amb aldarulls no es soluciona res”, posant en el mateix sac a la Policia i als agitadors, oblidant-se de qui provoca no són precisament els Mossos, sinó aquells que disfressats d’okupes s’amaguen rere una suposada aportació social amb l’objectiu de generar un síndrome d’Estocolm amb el veïnat.
 
No va ser la policia qui va “ocupar” un espai de propietat privada, i l’ordre de desallotjament la va donar un jutge, atenent al dret legítim del propietari del local. Ni tampoc van ser els mossos qui van cremar contenidors, cotxes, motos i fer malbé botigues i locals comercials.
 
I en canvi son els que es juguen el físic defenent als veïns i les seves propietats privades o col·lectives, als que es satanitza injustament, i no a aquells que malviuen i, en molts casos, fan malviure als veïns.
 
Però el que em fa por és la frivolitat amb la que els polítics, en aquest cas l’Ada Colau, diu que s’han de buscar alternatives, doncs la pregunta és quines són aquestes solucions que no afectin a la resta de ciutadans.
 
Que els ciutadans paguin el lloguer del local, com va fer l’ex Alcalde Trias?
 
Que els hi cedeixin un local municipal, que també pagaran els ciutadans, juntament amb els serveis bàsics?
 
Que un cop el tema local estigui solucionat, que l’Ajuntament els hi permeti fer una activitat comercial de manera gratuïta que els hi ha de permetre sobreviure, creant un greuge comparatiu amb la resta d’activitats comercials que sí han de pagar el seus impostos?
 
Només m’agradaria recordar aquella avia pensionista, que no fa pas gaire, va rebre una injusta multa per fer una activitat voluntària que li permetés complementar la seva exigua pensió.
 
De tota manera, no sé per què m’estranya, doncs l’actitud de l’Ajuntament de Barcelona davant el fenomen manter, que fins i tot els ha portat a demanar que es retirés la denúncia contra l’energumen que va agredir amb un tronc d’arbre a un policia, és símptoma inequívoc de la mala praxi de l’Ada Colau i el seu equip vers la tasca de la Policia.
 
Només espero que l’entrada del PSC al Govern Municipal de Barcelona serveixi per a posar una mica de seny.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada