dissabte, 30 d’abril de 2016

Ple de Sant Feliu. Vergonyosa prepotència

Quan avui un ciutadà m’ha comentat el lamentable comportament i la deplorable actitud de l’Alcalde de la ciutat en el decurs de l’anterior Ple Municipal, he pensat que seria simplement una exageració; i no perquè el tarannà d’aquesta persona no sigui procliu a la utilització d’exabruptes, crits, insults, amenaces i desqualificacions contra l’adversari per a demostrar que té un bastó de comandament, sinó perquè si hagués estat així, al dia següent la premsa hauria de recollir un titular dient, “Els Regidors de l’oposició de Sant Feliu de Guíxols abandonen el Ple Municipal en protesta per l’agressivitat verbal, la manca d’educació i de respecte de l’Alcalde

Fins i tot algun Regidor, ara al Govern, que ja va rebutjar titllant explícita i literalment de nazis aquestes actituds i maneres d’actuar ara fa exactament 6 anys, també s’hagués plantejat deixar de ser mariachi o palmero, com ell em va acusar un cop.

I he escoltat la gravació del Ple Municipal a Radio Sant Feliu, i a l’arribar al punt de temps 3:46 he pogut posar cara a una de les més “madures” actituds “bolivarianes” que em podria imaginar a casa nostra, protagonitzada per un presumpte demòcrata com hauria de ser l’Alcalde, amenaçant al regidors de l’oposició: “a vostès els hi agrada el xarop de bastó, i jo estic disposat a donar-li (sic)”, en una clara demostració de violència verbal.

Clar que això va ser la guinda, doncs els insults i menyspreu envers els regidors, fins i tot de l’Equip de Govern, com si fos un Cristiano Ronaldo dient allò de "al equipo le doy un 9 y a mi un 10", ja mereixerien que es quedés sol a la Sala de Plens, doncs encara no ha entès que està a la seu de la sobirania popular, i no de la seva exclusivitat.

Però per la boca mor el peix, (encara que en aquest cas crec que podríem dir que “viu”) i al final l’Alcalde, amb l’afany de justificar la seva inoperància utilitzant l’atac arbitrari contra l’anterior Equip de Govern, reconeix explícita i públicament al esmentat Ple  que en un any de Govern no han fet res, i que només mantenen el que es va fer a l’anterior legislatura, encara que renunciant a allò que no els hi agrada.

O sigui, que per a què no es vegi sota quin got està la piloteta, que és la mostra d’aquesta inoperància i manca d’efectivitat política que des de fa un any patim a Sant Feliu de Guíxols, decideixen moure els tres gots amb molta violència, amenaçant de manera condemnable, amb molta més violència si l’Alcalde ho creu necessari.

Cre que un dels pilars de la democràcia és el respecte a totes les opinions, estic convençut de que si jo formés part d’aquest Consistori, l’Alcalde hauria d’haver demanat més d’un cop a la Policia Municipal (sí a aquesta que menysprea) que em treies de la Sala de Plens, doncs seria bel·ligerant contra la seva actitud.

Per això, vull manifestar tota la meva solidaritat amb els regidors de Sant Feliu de Guíxols, a l’estar patint dia sí i dia també aquesta actitud de prepotència de l’Alcalde de la ciutat; i en especial, i en aquest moment, vull solidaritzar-me amb la Regidora Magda Lupiañez contra qui l’Alcalde va fer un covard atac, sent conscient de que estava utilitzant mentides i acusacions falses i sense sentit.


4 comentaris:

 1. que això ho diguis tu, em sorprén!!!

  ResponElimina
 2. Amic anònim, tinc l'orgull de que durant 8 anys a l'Ajuntament, no haver amenaçat a ningú, ni mai he utilitzat la violencia.

  ResponElimina
 3. Simplement, això no és cert!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tot el que dic al post està gravat, o sigui que no té discusió. I el que afirmo que mai he amenaçat a ningú ni mai he utilitzat la violencia, també ho és. Repto a qualsevol, fins i tot a algú que com vosté actui sota l'anonimat, que donant la cara digui quan jo he actuat amb violencia i amb amenaces.

   Elimina