divendres, 25 de març de 2016

El Pacte per l’Ocupació de Sant Feliu de Guíxols

El proppassat 8 de maig de 2015, l’Ajuntament de Sant Feliu va signar amb la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols el Pacte per l’Ocupacióamb l’objectiu comú de treballar, amb tots els agents econòmics i socials de la ciutat, en pro de la reactivació econòmica per a la recuperació del mercat laboral.

Amb una actitud innecessària i injustificadament bel·ligerant, el document va ser atacat durament per un dels candidats a les Eleccions Municipals, en un clara mostra de menyspreu envers els signants i, per extensió, envers tots els actors del pacte, començant pels esmentats agents econòmics i socials implicats, acabant pels treballadors i treballadores que haurien de ser els principals beneficiaris de l’acord, i sense oblidar els tècnics de l’Àrea Municipal de Promoció Econòmica que van donar-li forma.

Malauradament i a data d’avui, 10 mesos desprès d’aquell 8 de maig de 2015, no s’ha donat un pas per a fer realitat el “signat” Pacte per l’Ocupació de Sant Feliu de Guíxols, símptoma inequívoc de la poca o nul·la importància que aquell crític candidat, en aquell moment a l’oposició i ara integrant de la coalició del Govern Municipal, donava i dona a una iniciativa dirigida a lluitar contra l’atur i en pro de l’estabilitat laboral al nostra municipi.

Tres dels punts dels 21 de pla de treball d’aquest Pacte per l’Ocupació ja justificarien l’esforç que hauria de fer el Govern Municipal per a donar un impuls que permetés desenvolupar-ho.

14. Potenciar ben especialment les polítiques d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes cap al món laboral, fent especial atenció als nous perfils de dones aturades i especialment als col·lectius de difícil inserció (dones que tenen una formació molt baixa o en dissonància amb les necessitats de demanda del mercat laboral, dones amb edat superior als 40 anys, dones a càrrec de famílies monoparentals, dones que han estat inactives laboralment durant un llarg període de la seva vida, etc ...).

18. Impulsar programes d’igualtat d’oportunitats d’accés al món laboral per a persones amb discapacitat.


21. L’Ajuntament establirà un sistema d’incentius i ajuts econòmics a la promoció de l’emprenedoria innovadora i l’afavoriment de la creació i l’establiment de noves empreses al municipi de Sant Feliu de Guíxols

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada