dimarts, 8 de març de 2016

Carta oberta al Regidor de la Policia de Sant Feliu de Guíxols

Sr. Vilá, per a què vostè complementi la denúncia que de ben segur ha fet contra la meva persona i contra tots els que vam formar part de l’anterior Equip de Govern Municipal, li vull traslladar públicament tots els epítets que es pugui imaginar, doncs la seva explícita i pública manca de respecte envers els drets dels treballadors i a la negociació col·lectiva, com li correspondria demostrar a un militant d’un partit d’esquerres, està a l’alçada d’un campanar.

I ho faig perquè vostè avui, també públicament i davant les càmeres de televisió, implícitament m’ha acusat d’haver comés una il·legalitat, a l’haver signat i aprovat el conveni col·lectiu/pacte de condicions de treball de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que, amb el recolzament del Govern del que forma part, considera fora de la Llei.
Però no només m’ha acusat a mi i a la resta de Regidors que vam signar i desprès recolzar aquest acord, sinó també a tots els components del Ple Municipal que va aprovar-ho, tant als posicionats a favor com els que no, doncs aquests últims, coneixedors d’una il·legalitat com vostè afirma, no van fer cap acció posterior d’esmena.

I no deixem tampoc de banda als treballadors i treballadores, als que vostè, de manera despòtica i amenaçant, i també davant les càmeres, va acusar certament de responsabilitat compartida, que aquests treballadors segur van acceptar amb orgull, no en va aquest pacte és fruit de la negociació col·lectiva, mecanisme que, reitero, vostè hauria de defensar fins i tot amb vehemència.

Davant d’aquesta situació, la postura més lògica de l’Equip de Govern del que forma part, hauria de fer es demanar a la justícia que actuï  contra tots aquells que, segons vostè, som còmplices d’haver comés aquesta presumpta il·legalitat.

Però no, vostè de manera torticera i inqualificable, s’erigeix en jutge i botxí, i el que fa és auto sentenciar i, tot seguit, aplicar la pena, en aquest cas consistent en treure els diners als treballadores de la Policia Municipal per a què ells, estalviant-li la feina a aquest Equip de Govern, presentin la corresponent denúncia contra l’Ajuntament.

Afirmo, Sr. Vilà, que no té cap legitimitat moral ni lícita per a declarar una il·legalitat manifesta; en tot cas, pot creure interessadament que el que vam signar i aprovar no respon a alguna interpretació interessada, i a partir d’aquí actuar en conseqüència; però això sí, sempre des de la presumpció.

I des d’aquesta presumpció, el que hauria de fer l’Equip de Govern, del que vostè és portaveu, és presentar una denúncia contra tothom, és a dir, Regidors de l’anterior legislatura i de l’actual també, no en va l’acord s’està aplicant; contra els representants legals dels treballadors que van signar el pacte/conveni col·lectiu; contra els integrants del cos de la Policia Municipal; contra els tècnics municipals que van participar en la negociació; contra els tècnics municipals que van deixar que aquest Pacte/Conveni passés pel Ple Municipal; i fins i tot, contra el Gabinet Jurídic de l’ACM que no va trobar cap il·legalitat, i a partir d’aquí, si un jutjat li dona la raó,  depurar responsabilitats i, entre tots els denunciats desprès acusats (?), negociar com fer la corresponent restitució.

Però Sr. Vilà, no vengui la llet abans de tenir les vaques, i en ares de la decència i la sensibilitat vers els treballadors, si creu que hem comés una il·legalitat, ratifiqui-la davant la justícia i desprès actuï en conseqüència


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada