dissabte, 27 de febrer de 2016

Sr. Vilà. Sobre l’afer Policia de SFG, simplement menteix

Sr. Vila, crec que és vostè conscient de qui, en què i el per què l’estan enganyant i això, acompanyat per una manca d’interès manifesta per a sortir de la ignorància i saber de què s’està parlant realment, em permet afirmar que vostè té plena consciència de les seves mentides, encara que, i això és greu, no sap en què ni el per què està mentint.

El proppassat dijous, amb una actitud prepotent i dictatorialment amenaçant impròpia d’un representant democràtic, em va acusar directament, sense dir noms, d’arbitrarietat en la negociació i posterior acord del conveni col·lectiu/pacte de les condicions laborals dels treballadors municipals, posant de manifest, amb un to acusatori fora de lloc i assenyalant amb el dit de manera reprovatòria a la vintena d’Agents de la Policia Local que allà estaven com a públic assistent, la corresponsabilitat de tots els que havien arribat a aquest acord.

Aquesta va ser l’única veritat que vostè ha dit sobre aquest acord de condicions laborals, en el que fa referència a la Policia Local: un conveni/pacte, com vostè hauria de saber en la seva condició d’advocat, és un contracte entre les parts i, com a tal, les parts són responsables del que han signat i del seu compliment; en aquest cas, per una banda els delegats signants de l’acord i de l’altra, l’Ajuntament com a empresa, acord fruit de la negociació col·lectiva, dret que vostè hauria de defensar amb tanta vehemència com ara l’ataca.

Parla vostè d’il·legalitats de l’acord de la Policia Local. Li han dit que aquest acord, abans de ser signat, es va portar al Serveis Jurídics de l’Associació Catalana de Municipis per a la seva valoració i consideració, que va ser positiva? Quans informes tenen que declarin il·legal aquesta adequació de complement, atenent a la veritable raó de la funcionalitat del mateix?

Parla vostè de que el Govern ha creat una Comissió per a desenvolupar l’adequació de llocs de treball, entre ells el de la policia. Sap vostè que aquesta comissió ja està reglada a l’article 63 del conveni/pacte, i que s’ha reunit més d’un cop?

Parla vostè de negociar el desenvolupament i la transformació del complement de prolongació de jornada a complement específic funcional. S’ha llegit el que posa l’article 10 de l’annex de la Policia Local, que forma part intrínseca del conveni?

Parla vostè de complement funcional per prolongació de jornada. Sap vostè el que és un complement funcional? Sap vostè que no es poden fer més hores de les marcades en la normativa? Sap vostè que la funcionalitat de la prolongació de jornada de la Policia Municipal es basa en el mateix criteri que, per exemple, la funcionalitat de la Plena Dedicació o la Dedicació Exclusiva, que cobren altres funcionaris? Com gestionaran una situació similar que es dona en altres treballadors municipals?

Parla vostè d’ambigüitat en el conveni. Sap vostè que la Comissió Paritària del Conveni/Pacte es reuneix quan ho estimen necessari les parts per fer les interpretacions que calguin, i que en el cas de la prolongació de jornada es va fer una reunió específica?

Parla vostè, amb alegria, de judicialitzar la situació afirmant, fins i tot, que l’Ajuntament assumirà una possible sentència que doni la raó als treballadors. Sap vostè que, amb la finalitat d’evitar despeses judicials innecessàries, el conveni/pacte al seu article 4 es sotmet al Tribunal Laboral de Catalunya?

Parla vostè de les hores que els treballadors han fet de menys. Sap vostè que governen fa 8 mesos? Sap vostè que aquest acord es va aprovar pel Ple Municipal del que vostè també formava part? Sap vostè (pregunta innecessària) que des de que van assolir el Govern, encara és l’hora que hagin demanat informació sobre la situació i sobre la filosofia de la negociació que, com vostè hauria de saber en la seva condició d’advocat, és un element de suma importància en qualsevol negociació? Sap vostè el que és la ultractivitat? Sap vostè que aplicant el RD del 2012, molt possiblement sigui l’Ajuntament qui hagi de compensar hores a la Policia Local i a d’altres treballadors amb condicions laborals de dedicació també especials?

I parla vostè que el compliment de l’acord està incomplert. Sap vosté que aquest acord no comporta cap cost addicional ni incrementa la massa salarial general ni, específicament, la de la Policia Municipal? Sap vostè la diferència entre efectius i plantilla? Sap vostè que la piràmide d’edat, entre d’altres factors, provocarà una manca d’efectius realment important i significativa? Sap vostè que aquest acord garanteix la presència al carrer dels mínims efectius necessaris, segons criteris dels tècnics policials? Sap vostè que aquest acord és la base de projecte 2007, sobre la dignificació, avenç i planificació del cos de la Policia Local?No seria millor que es dediquessin a preveure el futur del cos de la policia per a millora el servei a la ciutadania?

Miri, Sr. Vilá, més de trenta anys negociant convenis en tots els àmbits i sectors, tant des de el banc empresarial com dels social; fent pedagogia dels processos de negociació i de mediació; sent des de fa 25 anys conciliador del Tribunal Laboral de Catalunya, em donen prou legitimitat com per a rebutjar amb contundència la seva acusació d’arbitrarietat en negociació.

L’arbitrarietat, en negociació col·lectiva i en la pressa d’acords és símptoma d’haver negociat de mala fe o de no haver negociat amb seguretat, i jo, després de tots aquests anys, ningú podrà dir que els acords als que he arribat no s’han complet en la seva pràctica totalitat, sobretot quan afecten als treballadors i treballadores.

Arbitrarietat fruit de la mala fe i la manca de sensibilitat, és manifestar dubtes sobre la legalitat de l’acord i automàticament convertir-se en jutja i botxí i, com és el cas, comunicar als treballadors que deixaran de cobrar, perquè si  vostès estan tan segurs d’aquesta il·legalitat, han tingut més de 20 mesos per a presentar la corresponent denúncia.

Per la seva actitud, tot indica que denunciant vostès, com suposo han fet; o denunciant els treballadors, com estaran obligats a fer, atenent a la injustificada i injusta acció del Govern Municipal, traient a uns treballadors una part important del seu salari, ens veurem un en front de l’altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada