dimarts, 9 de febrer de 2016

Rupturistes i immobilistes, no volen negociació

Carreguen contra el programa que el PSOE ha presentat a la resta de partits polítics com a base de negociació per a fer possible un acord que permeti governat a Pedro Sánchez, adduint que no concreta en què consisteix el federalisme; s’ha de dir que això els hi ha pogut generar alguna petita o gran frustració doncs no els ha deixat molt de marge pel “dret al pataleo”.
 
Si el programa del PSOE hagués aprofundit en el model federal de l’estat, ara immobilistes (PP) i rupturistes (DiLl i ERC), haurien format un front comú contrari (els extrems es toquen). Com el programa és de voluntats, deixant als que poden veure una solució en la reforma constitucional el marge de negociació, conformen un front comú per manca de concreció (els extrem e continuen tocant).
 
Fins i tot alguns (independentistes) indiquen i es queixen que “Catalunya” només apareix un cop en aquest document, quantitat d’aparicions que no els hi permet convertir-se en  protagonista i justificar, un altre cop, la seva posició com enemic.
 
Programa para un Gobierno Progresista y Reformista (Propuesta del PSOE)
 
Títol VII. REFORMA DE LA CONSTITUCION PARA ASEGURAR EFICAZMENTE LOS DERECHOS SOCIALES Y COMPLETAR EL FUNCIONAMIENTO FEDERAL DE LA ORGANIZACIÓN TERRITORIAL DE NUESTRO ESTADO (Plana 52 del programa)
 
El problema es que per considerar com a positiu qualsevol avanç en aquest tema, s’ha de creure i entendre la Constitució, i s’ha de dir que ni independentistes ni immobilistes hi creuen ni entenen ni, lògicament, volen que hi hagi negociació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada