dimarts, 26 de gener de 2016

PSOE : més val sol que mal acompanyat

Soc de l’opinió que un govern del PSOE amb Podemos, basat en teòriques confluències programàtiques, és possible si ambdós formacions acceptessin la creació d’una espècie d’observatori neutral, per a vetllar pel control de la desconfiança amb la que començaria a caminar aquest pacte de governabilitat.
 
I amb tot, ningú podria garantir cap estabilitat doncs, malgrat diguin el contrari, de manera contrastada la veritable prioritat de Podemos és arribar al poder acaparant tot l’espai de l’esquerra, per a després portar a terme el seu programa, de manera unilateral, fora d’acords i pactes amb altres formacions.
 
La lògica indica que el Rei encomanarà a Pedro Sánchez la formació d’un nou Govern, que a manera de regal enverinat alimentarà de manera legítima i justificada el seu ego, però que deixa molt poques possibilitats a manera d’antídot per a que pugui sortir-se amb èxit.
 
Els pacte que podria considerar-se més estable a l’exterior (PP-PSOE), genera rebuig en la majoria de votants socialistes i li farien perdre terreny davant l’escomesa de Podemos contra el PSOE.
 
El pacte que suavitzaria l’anterior, afegint a C’s, ens porta a la mateixa conclusió, doncs no podem oblidar que Ciutadans és la nova dreta, de visió centralista, i que aspira a atraure a gran part de l’electorat popular.
 
El pacte amb Podemos no dona prou vots, i afegir als partits independentistes té l’inconvenient de ser una veritable línia vermella per a tothom.
 
Només queden dues possibilitats:
 
Anar a l’oposició, encara que representi  donar el Govern al PP i permetre que continuï aplicant les retallades que ordena la UE. Que tot s’ha de dir, governi qui governi haurà d’aplicar, amb més o menys intensitat de resistència. Tenim l’ exemple de Grècia.
 
O governar en minoria, passant-li la pilota a tots aquells que han manifestat, com a eix programàtic, la voluntat d’impedir un govern del PP; doncs ara, dient sí a la investidura de Pedro Sánchez, tenen l’oportunitat de fer-ho possible.
 
Crec que la millor opció de Pedro Sánchez i el PSOE és aquesta última opció i, si bé és cert que podria ser, i segur que serà, una legislatura complicada doncs serà governar sempre supeditat als capricis dels altres grups, serà molt més senzilla que governar amb qui essent Govern, actua alhora com oposició.
 
I això puc dir-ho per experiència.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada