dijous, 7 de gener de 2016

Pressupostos 2016 SFG. “Presentar” no és “estar en vigor”

És cert, el Ple Municipal Extraordinari celebrat el 22 de desembre de 2015 va aprovar el pressupost municipal 2016 de Sant Feliu de Guíxols, però el Govern, o millor dit, alguns dels membres dels partits que donen suport a aquest Govern, s’obliden de dir que l’aprovació és inicial i que fins que el Ple no resolgui les al·legacions que els ciutadans tenen l’oportunitat de presentar durant els quinze dies hàbils posteriors a aquesta aprovació inicial, l’esmentat pressupost no estarà en vigor.
 
És a dir, que serà a partir del dia 19 ó 20 de gener de 2016, i després del Ple convocat a l’efecte, quan Sant Feliu podria dir que Sant Feliu de Guíxols té el seu pressupost per l’any 2016.
 
Tot això depenent de la coherència i la voluntat del Govern, encara que tenint l’experiència de l’actuació vers els pressupostos 2015, un s’hauria de preguntar sobre els límits d’aquesta coherència i de quina és la voluntat real.
 
No discutiré les afirmacions sobre si els pressupostos són més socials, més transparents o si responen als veritables interessos de la ciutat. Això és una qüestió subjectiva que depèn de qui fa la valoració. La meva és que, sense necessitat de fer una anàlisi en gaire profunditat, són uns pressupostos que, amb l’objectiu de que el Govern pugui fer una afirmació positiva en aquest sentit, tenen una gran part de maquillatge.
 
El que sí tinc clar és que el Govern Municipal ha actuat amb deslleialtat amb la ciutadania, presentant uns pressupostos que no ha volgut negociar amb ningú (i quan dic ningú no només em refereixo a grups municipals ni a partits polítics), i sabedors de que són uns pressupostos que, tal i com han anunciat diferents col·lectius, mereixeran la presentació d’al·legacions que, de no ser ateses, acabaran en el jutjat per anar contra la legalitat vigent.
 
Però l’objectiu que tenia el Govern Municipal era poder dir que han complert amb el seu compromís electoral de tenir el pressupost abans de finalitzar el 2015, i això és cert, si es té la voluntat de confondre, com la té aquest Govern, el “tenir” amb el “presentar” amb “l’aprovar” i amb el “estar en vigor”, menyspreant el dret que té la ciutadania, encara que sigui mitjançant al·legacions, de participar en l’elaboració d’aquest document.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada