dijous, 28 de gener de 2016

L’Equip de Govern mereix alguna reprovació.

Suposo que els Regidors de l’Ajuntament són fidels a allò de que a “Carnaval tot s’hi val”, i els és ben igual el que diguin o pensin els ciutadans doncs, en aquestes dates, enganyar i riure un dels altres i passar-se l’ètica i la dignitat pel forro, està permès.

És cert que he començat a escoltar el Ple Municipal Ordinari d’avui, per Radio Sant Feliu, quan ja feia un quart d’hora que s’havien iniciat els debats de l’ordre del dia, i la meva sorpresa ha sigut que pràcticament s’acabava el debat on “s’aprovava definitivament el pressupost”, desestimant totes les al·legacions que s’havien presentat.

Malgrat no estar a l’ordre del dia, els grups municipals que conformen el Govern Municipal han donat el vist i plau al que serà el full de ruta financer de l’Ajuntament; i segur que el tràmit ha sigut legal, però escoltant com parlaven de participació i transparència amb la boca plena, un es pregunta si és ètic el que han fet, doncs un tema tan important com el pressupost municipal crec que mereix que els ciutadans sàpiguen, amb prou antelació i claredat, per què el Govern denega què i per què els veïns han manifestat, en referència a allò que el Govern farà amb els seus diners.

Pel que sé, ni tan sols alguns dels que han presentat les al·legacions, ciutadans de peu, han tingut una resposta directa i personal, i la seva feina per estudiar aquest document per a posteriorment manifestar el que pensen, ha estat simplement menystinguda.

I s’ha de recordar que aquests veïns no perceben cap remuneració, com sí ho fan els Regidors que, per recordar-li a l’Alcalde, cobren dels diners públics que aporten aquests ciutadans, per a treballar a favor de la ciutat, encara que ho facin bé. 

Crec, Sr. Alcalde, que ja n’hi ha prou de presumir que el Regidors de Govern treballen molt, com si fos un valor afegit el que vostè, les dues dedicacions exclusives i els altres Regidors de Govern, fessin un favor pel fet de dedicar-se i no fos la seva obligació.

M’imagino, pel tros que he pogut escoltar, que també els Regidors de l’Oposició s’han vist sorpresos, i s’han hagut d’empassar els arguments que, amb la prepotència habitual, l’Equip de Govern ha utilitzat per a justificat aquesta aprovació.

Només prego a l'oposició, com a ciutadà, que vagin a la web de Radio Sant Feliu, i que escoltin el Ple amb calma i fredor, que analitzin i comprovin les afirmacions que han fet des de l’Equip de Govern, i que s’escoltin vostès mateixos, amb tot el sentit crític.

Estic convençut que si els deixen, en el proper Ple hauran de demanar, en nom del seu grup però sobretot, en nom dels 3849 ciutadans que els hi van donar confiança el proppassat 24 de maig (segur que ara serien molts més), alguna reprovació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada