dimecres, 13 de gener de 2016

6 mesos de Govern a SFG i el màgic Andreu

Està dins de la lògica, atenent a una manera d’actuar que l’ha caracteritzat sempre i que respon, suposo, a la necessitat d’alimentar el seu ego, encara que el no generar per sí sol prou substància proteínica, l’obliga a convertir-se en algú que únicament s’alimenta del que produeixen altres essers vius.

És cert que ho reconeix, quan de manera rajoyana al més pur estil pepístic, parla de l’herència que ha rebut de l’anterior Govern Municipal, per a continuació desglossar el que ha fet o el que té intenció de fer, deixant palès que l’únic que ha fet i l’únic que té previst fer és el que ja estava programat, encomanant-se, això sí, a aquell manà que a manera de romanents de tresoreria, els equilibris tècnics financers permetran utilitzar, o no.

Fins ara, és tot el que vostè ha heretat de l’anterior Govern municipal el que permet que es posi medalles com si fos el màgic Andreu, presentant com a pròpies el que són iniciatives dels seus predecessors.

Per cert, no tenim cap tipus de feeling ni amistat, però soc conscient que mereix tot el respecte institucional al seu càrrec, encara que de vegades resulta complicat mantenir, però no ha d'oblidar que vostè també té el deure de respectar als ciutadans com jo, i aquest respecte, per ser vostè imatge de la població, també passa per no fer el ridícul demostrant les seves mancances i desconeixements.

Com a lliçó, des de l’esmentat respecte mutu, li explico: el socialisme és una manera de ser i de fer, que no necessita carnets ni militàncies ni servilismes, i al contrari que els partidaris de les tesis de la dreta reaccionaria que vostè i algú dels seus acòlits tan bé coneix, els socialistes “som” i no necessitem estar enquadrats en nòmines reglades, lluitem per la llibertat, la igualtat i la justícia social, i practiquem la solidaritat per principi, i no per fariseisme.

Per això, els socialistes que vam formar part de l’anterior Equip de Govern de la ciutat, continuem essent socialistes, encara que militem o no en diferents partits socialistes.

Bé, és cert que han presentat el pressupost 2016 abans del 31 de desembre del 2015, complint el seu compromís electoral, i que la seva majoria els hi ha permès fer l'aprovació inicial. Però clar, això no ha tingut cap complicació, perquè la qüestió és: “quan estarà en vigor aquest pressupost?, doncs seguint els tràmits i procediments, l’aprovació definitiva serà possible a partir del 19 de gener del 2016, això si no hi ha al·legacions (que n’hi han), i amb sort de que no acabi, fins i tot, al jutjat.

I precisament és paradoxal que sigui, en aquest pressupost, on vostè recolza el que han fet durant sis mesos i el que faran properament.

Miri, jo com a ciutadà i com Regidor de l’anterior de l’Equip de Govern li llenço un repte: Utilitzi el el Portal de Transparència del que ja ara presumeixen, i de la mateixa manera que s’han compromès a publicar l'agenda de treball dels Regidors, demostri amb claredat i amb explicacions, sense demagògies ni interpretacions, fent les comparatives que siguin necessàries, tot allò que afirma en el seu balanç de sis mesos.

Seguint l’ordre d’aquesta epístola que ha publicat:

Expliqui quines retallades de serveis socials ha aturat, indicant explícitament les partides que ha modificat a l'alça, i també a la baixa; i aprofiti també per detallar els els equilibris entre destinacions.

Expliqui allò de la inversió a Vilartagues, que suposo es refereix a l’anomenat Guíxols-Arena; actuació prevista i que, sinó recordo malament, també rebia una injecció de capital privat, ingrés .al que ara, pel que vostè afirma,  l’Ajuntament ha renunciat.

Expliqui les iniciatives que impliquen novetats sobre l’arranjament dels carrers que enllacen Major i Passeig del Mar; o l'espai polivalent, o l’aparcament al centre de la ciutat, doncs és de suposar que si ja tot estava programat per l’anterior Equip de Govern, les aportacions deuen ser realment significatives.

Expliqui les novetats del Parc Surís; ara, a lo millor podriem estar parlant de tot l’Asil i el seu hinterland, com defensava aquell projecte del 2009/10 que vostès van aturar, i que segur als ciutadans i ciutadanes els hi agradaria conèixer, per allò de participació; de la mateixa manera que hauria d'especificar això del Museu Thyssen, i a lo millor ens fan oblidar aquella inversió de 6 milions d'euros per part de l'Estat i que vostè, al 2010, va diexar perdre.

Expliqui la feina dels Regidors i això que diu de les dedicacions parcials no utilitzades. Expliqui d’on, què i a qui rebaixa les retribucions de regidors i càrrecs electes doncs, si el número és el mateix, si hi ha dues dedicacions exclusives més, i si els Regidors de Govern, per assistències cobren més que abans, els càlculs són erronis, vostè fa miracles tipus peixos i pans, o vostè està insultant als ciutadans de Sant Feliu, al dubtar de la seva intel·ligència.

Expliqui també això de l’ambient laboral de la Policia Local que, per dir-ho planerament, vostès han provocat, tal i com expliquen els integrants del propi cos.

Expliqui del rescat del pàrquing del Mercat, que vostès plantegen com una bona operació, però que segons valoracions, podria ser millor.

I aprofitant la ben entesa, també aprofiti i expliqui, sense deixar-ho a la voluntat freda de possibles romanents, els diners que, per exemple, dedicaran a manteniment d’escoles.

Repeteixo, utilitzi el Portal de Transparència i, deixant de banda el seu tarannà exclusiu, per no dir excloent, acceptant la crítica i des del respecte que mereixem els ciutadans de Sant Feliu, expliqui i clarifiqui tot allò que està afirmant, i valoris des de les fites que ha assolit i no des del descrèdit als adversaris polítics i als ciutadans que no li agraden, però dels que també vostè és Alcalde.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada