dilluns, 7 de desembre de 2015

Qui guanyarà el debat?

No dubto que els debats puguin tenir molta importància i, fins i tot, que puguin decantar el vot d’aquells ciutadans que encara no el tenen decidir, però em pregunto què es valorarà en el debat d’avui entre els quatre candidats que, en teoria, es disputaran l’hegemonia del Govern de l’Estat el 20 de desembre.

Si en teoria tots els ciutadans coneixem les propostes dels diferents partits, doncs ja fa molts i molts dies -jo diria que quatre anys- que estem tenen en campanya electoral, i a més tenim clar quins són els candidats, què valorarem avui?.

La seva imatge i posada en escena? Seria frustrant que encara votés algú perquè un candidat sigui més o menys guapo/a, com a l’època Suàrez, o perquè la corbata fa joc amb el vestit que porta?.

O possiblement el vot es decidirà per la capacitat que té cada candidat de ridiculitzar els arguments de les propostes dels adversaris, i/o aguantar els atacs dels que serà objecte? 

No hi ha més: o parlen del seu llibre i tornen a defensar allò que ens han explicat fins a la sacietat, amb la qual cosa no hi ha debat; o els responsables del màrqueting electoral han preparat alguna sorpresa provocadora, amb l’objectiu de que el seu “candidat” es converteixi en el centre d’atenció i acapari gran part de les intervencions de tothom.

Pensem que això ja ho ha fet el PP, capitalitzant l’atenció del debat al deixar fora al Mariano Rajoy i posant a la Soraya Saenz de Santamaria, convertint al PP, al Rajoy i a ella mateixa en la protagonista d’aquesta batalla electoral, ja molts dies abans de que es produeixi el propi debat.

Com no hi hagi una “cagada” important d’algun dels candidats que permeti dir “qui ha perdut el debat?”, demà ens despertarem amb quatre guanyadors, atenent al color de la premsa que doni el titular.

De totes maneres espero que les preguntes i els candidats parlin del com ho faran que no del què volen fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada