dilluns, 28 de desembre de 2015

Ple Municipal 22-D. Policia Local de Sant Feliu (2)

Encara que la seva prepotència no els hi deixi  veure la realitat, el Govern Municipal hauria de ser conscient que els ciutadans han de percebre que la seva seguretat està garantida, i en aquest moments aquesta garantia la dona la professionalitat dels agents de la Policia Local, encara que sigui lluitant contra la irresponsabilitat dels polítics.
 
Aquest Govern, començant per l’Alcalde i el Regidor, ha d’entendre que tot incideix en la efectivitat i l’eficàcia de la Policia, des dels recursos humans als materials sense oblidar als propis treballadors, perquè el  Sr. Alcalde i el Sr. Regidor han de ser conscients que els Agents de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols són treballadors de l’Ajuntament, amb unes responsabilitats determinades que, malauradament, vostès menyspreen, tal i com van deixar palès al proppassat dia 22.
 
I aquí no val allò del “i tu més”. Com a mínim amb mi.
 
Com es pot presumir d’haver-se reunit amb la plantilla de la Policia Local, deixant al marge als sindicats? Això és una falta de respecte als mateixos representats dels treballadors. I aquí vull recordar que la primera reunió que es va portar a terme amb la totalitat de la Policia Local, a petició de la mateixa policia, la vaig mantenir jo a l’any 2007. I repeteixo, a petició de la mateixa policia i dels seus representants.
 
D’allà va sortir la complicitat per a “donar la volta a la policia com un mitjó”, i que la Policia Local recuperés la imatge que mereix davant la població. Vàrem créixer en efectius, en mitjans, en nous serveis i en racionalització salarial, fixant un full de ruta que ens permetés, entre altres fites, arribar a 48 efectius al carrer, que és el que aconsellava la Direcció General de la Policia. Això es va tallar de cop al 2010, quan jo vaig deixar de ser Regidor de la Policia Local i va assolir la responsabilitat el Sr. Motas, com Alcalde.
 
Sí, va ser llavors quan la Policia va assolir un nou servei, el d’escolta de l’Alcalde, a canvi d’abandonar el servei de Proximitat, o el del Medi Ambient, o el de Platges. O quan els agents que volien una armilla antibales la havien de comprar de la seva butxaca, atenent a una indecent proposta d’aquell Equip de Govern.
 
El que hauria de fer aquest Equip de Govern actual és prendre consciència de la tasca policial, i dotar al cos de la Policia dels mitjans per a respondre a les necessitats de la població. Com és pot valorar la vida de un treballador a 30.000 euros, que és el que va fer el Regidor de la Policia en referència a les armilles antibales, presumint davant del treballador que es juga la vida de que “les compraran amb fons propis i no aliens”, com si això tingués importància, tot i afirmant a més que les armilles son una “metàfora”?
 
Tal i com van demanar el dos policies que van intervenir al Ple del dia 22 de desembre, recolzats per la plantilla de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, atenguin les necessitats de seguretat dels ciutadans de Sant Feliu de Guíxols que passen, ineludiblement per dotar als professionals de la Policia dels mitjans necessaris per a desenvolupar la seva tasca, i complir amb els compromisos laborals que l’Ajuntament, justificada i legalment, va acordar en el marc de la negociació col·lectiva i de servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada