dimecres, 28 d’octubre de 2015

SFG: Les renúncies de l’Equip de Govern

Anuncien a “bombo i plateret” la seva renuncia a tres projectes de l’anterior Equip de Govern (segur que hi ha més), responent a aquell acord d’investidura que va signar TotsXSF, ERC i PSC, i que havia de traduir-se en un pacte de Govern que, 5 mesos desprès de les Eleccions Municipals del 24 de maig encara no coneixem en els seus termes concrets.
 
És cert que, tenint la majoria aritmètica poden fer el que vulguin, però entenc que haurien de dir i explicar quins són el compromisos electorals que han deixat aparcats, canviat  o venut cadascun dels tres partits a canvi de poder governar, possibilitant que els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, en ares a aquesta transparència que promulguen, puguin opinar de la seva acció de govern i si aquesta respon a allò que van prometre per aconseguir vots.
 
Com a simple ciutadà, crec que la renúncia és una figura retòrica fora de lloc en política, impròpia de l’exercici de Govern en democràcia, doncs el fet de renunciar a projectes que són també fruit d’una majoria democràtica és un element que, com a mínim, treu credibilitat.
 
I en aquest cas, com a Regidor, els tres projectes que ara vol renunciar l’actual equip de Govern, eren projectes que havien merescut l’acceptació de la població, des d’una majoria política molt més senzilla de portar a la pràctica i gestionar, que la majoria que ara governa la ciutat.
 
Renuncien a les terrasses de Rius i Taulet, adduint que és un projecte curt de mires i que no generarà negoci als establiments, quan han sigut establiments de la zona els que van demanar-ho, fins i tot assumint el cost de l’obra. I entenc que molt més curt de mires és renunciar a la concessió de costes, i deixar la zona sense cap projecte.
 
Parlen de la renúncia a l’aparcament soterrat al passeig, i crec que ho fan en resposta a les “exigències” d’ERC com únic partit de govern que ha manifestat el seu rebuig al projecte, per qüestions d’impacte visual i per posar en perill la fisonomia del propi passeig, que jo no veig.
 
Com opinió personal:
 
Crec que l’aparcament soterrat al passeig és un element vital per a la dinamització turística i comercial de la ciutat, no en va el “punt de trobada i de destí” de visitants i el més proper a la zona comercial és aquest.
 
Que hi hagi aparcaments dissuasius, allunyats d’aquest punt, no evitarà que els visitants arribin al passeig i busquin aparcament. Això és una ciutat que viu del turisme, principalment, i s’ha de tenir l’objectiu de la desestacionalització, facilitant l’estada al visitant.
 
I parlen del canvi d’ubicació del futur Institut Sant Elm, un projecte urgent que ja estava molt avançat i “acordat” amb la Generalitat i que ara, amb aquesta aturada, provocarà un retard important alhora que serà una clara demostració de manca de fiabilitat institucional.
 
Realment és preocupant, com a ciutadà, que sigui la renúncia a projectes anteriors, sense anar acompanyades d’alternatives, la primera acció de l’actual Govern, encara que penso que, com ex-Regidor, és una demostració de bona gestió del Govern anterior 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada