dijous, 3 de setembre de 2015

Targeta de la zona blava: un privilegi?

És un dels temes que tenen cert protagonisme a l’inici de cada legislatura municipal i sempre, de manera recurrent es cau en el mateix tòpic, a l’insinuar arbitrarietat de l’anterior Equip de Govern i anunciar criteris diferents i més rigorosos.
 
Com també és recurrent que aparegui el Regidor, tan d’oposició com de Govern, que de manera quasi farisaica manifesti públicament que ell ha rebutjat la tarja d’aparcament de la zona blava, encara que li hagin ofert.
 
Seria lloable, per la seva responsabilitat i coherència, pensar que aquest rebuig és fruit de l’auto reconeixement públic de que la dedicació i el desenvolupament per a tirar endavant la seva delegació com a Regidor no precisa la utilització de cap vehicle, però tots sabem que no és així i que la finalitat no és altra que posar-se al costat d’aquells que, per desconeixement, consideren la tarja com un privilegi, alhora que posar en entredit l’honestedat i l’honradesa dels Regidors que sí que utilitzen o l’han utilitzada com una eina que faciliti i faci més eficaç la seva tasca.
 
S’ha de dir que l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols no té vehicles oficials; que els Regidors utilitzen els seus vehicles particulars per a moure’s per la ciutat (com a mínim jo ho feia); que els Regidors no cobren quilometratge si no és per a trajectes llargs (com a mínim jo no els he cobrat); que el Regidors no cobràvem dietes de manutenció (com a mínim jo no ho feia); i que els Regidors només passàvem despeses d’aparcament i peatge (com a mínim jo és el que feia). I dic que jo ho feia, sabent que altres feien el mateix.
 
O sigui que són dues les opcions, o com aparcament els Regidors passen el tiquet de la zona blava, o essent un servei municipal, els Regidors poden disposar d’una targeta per a que la ciutat s’estalviï aquesta despesa. Tan senzill com això.
 
Clar, algú dirà, que s’ho pagui el Regidor que per això cobra. El per què cobra i si cobra molt o poc és un altra debat, que asseguro, no defugiré. Però només com apunt: Quan un Regidor és treballador per compte aliena, o sigui empleat, l’empresa està obligada a facilitar-li el desenvolupament de la seva tasca com a càrrec electe, però li descompte en temps i/o salari aquesta dedicació.
 
Això vol dir que si un Regidor percep 1500 euros per assistències a òrgans col·legiats de l’Ajuntament en hores de la seva feina habitual, l’empresa on treballi pot descomptar-li aquestes indemnitzacions.
 
Que algú s’imagini si a més el Regidor ha d’auto sufragar-se les despeses, per exemple, d’aparcament com és el cas. Ho faria algun treballador a la seva empresa?
 
Una altra història és si algú utilitza la tarja per a benefici propi, que sí es podria considerar cert privilegi, però un és Regidor 24 hores al dia 7 dies a la setmana, i poc temps dona per a que es pugui gaudir de la zona blava com a lleure.
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada