dimecres, 12 d’agost de 2015

Via Lliure 2015. Sí o sí, un acte electoral

Intenten vendre que tos els catalans se sentiran còmodes emplenant la Meridiana i en canvi fan públics els seus reals objectius, en clara demostració de que estan forjant un oficial engany col·lectiu i insultant, sense rubor i sense vergonya, al conjunt de la ciutadania catalana a l’afirmar que;
 
“L’Onze de Setembre encarem la mobilització més important de la nostra història: la Via Lliure a la República Catalana. Omplirem la Meridiana formant un immens mosaic blanc que dotarem de color; símbol del país nou que hem de construir entre tots a partir del 27 de setembre, on tot comença.
 
Entre tots, convertirem la Via Lliure en l’onada d’il·lusió que ens portarà a una majoria independentista el 27S. I, per fer-ho possible, cal que sigui la més multitudinària de la nostra història. Començarem, junts, un país nou. Perquè entre tots estem construint el país que volem.
 
Ara és l’hora! L’11S omplim la Meridiana, el 27S guanyem la República Catalana!”
 
Cóm poden dir que aquest esdeveniment, que pretenen multitudinari, és de tots els catalans?, si els propis organitzadors, segons ells expliciten en la seva presentació de l’acte, el retraten com excloent i sectari, intentant capitalitzar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya per a que es llegeixi a l’exterior com una demostració de que la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya són independentistes?
 
El que volen és convertir l’11 de setembre d’enguany, malauradament, en un acte de reafirmació nacional forçosa, a imatge i semblança d’aquells que es convocaven als anys 60, i que aquella assignatura de Formación del Espíritu Nacional (FEN) a l’igual que el NODO projectaven com “la complicitat manifesta entre els ciutadans i el Govern del moment”.
 
Era fals llavors, com també és fals ara, i ni en aquell moment els actes de reafirmació nacional reflectien el sentiment global de la societat, ni de bon tros, com tampoc ho farà l’11 de setembre, malgrat la segur massiva assistència de gent a la Via Lliure.
 
Però tot i pensant que estan furtant la festa de Catalunya, convertint una celebració de tothom en una acte de reivindicació només per una part de la societat, haig de reconèixer que quan els organitzadors de Via Lliure 2015, l’ANC, diuen que la manifestació de l’11 de setembre  no serà una mobilització de recolzament a una candidatura determinada de les que es presenten el 27-S, diuen la veritat, perquè essent un acte que recolza només una opció, en aquest moment són dues les candidatures per a les que, de manera explícita i implícita, s’ha convocat l’esmentada Via Lliure; i volent considerar, com volen fer-ho, les eleccions del 27-S com a plebiscitàries, aquesta manifestació no deixa de ser un acte de campanya electoral, per molt que vulguin negar-ho.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada