dimecres, 5 d’agost de 2015

SFG. Ara, una demanda sindical ja no té ressò

Ahir sortia a la premsa que un treballador de Sant Feliu de Guíxols, delegat de la Junta de Personal, denunciava al seu cap a Inspecció de Treball per la denegació de dos permisos sindicals que havia demanat.

Responent a interessos polític sindicals, que no laborals, durant molts mesos l’Ajuntament de Sant Feliu ha sigut protagonista mediàtic d’afers que, per afectar a qüestions personals, no haurien d’haver sigut filtrats a la premsa abans de la seva resolució per l’autoritat laboral o judicial competent. És una qüestió de decència, tant pel que fa la filtració com pel que es fa ressò de la mateixa.

Per això tenia curiositat per saber si els Regidors, ara de l’Equip de govern i abans oposició, farien la mateixa tasca de “correveidile” que feien abans a través de les xarxes socials o, fins i tot, de la web municipal.

Avui, un dia desprès d’aparèixer la notícia ni cap d’aquests Regidors es fa ressò de la notícia a les xarxes socials, com feien abans, ni la web municipal recull cap esment a la mateixa; la raò d’aquest oblit és fàcil de suposar: aquest cop no ho han filtrat a la premsa perquè els afecta a ells com a Govern.

No entraré a valorar si el delegat té o no té raó, doncs no conec el contingut de l’informe emès pel cap, i desprès referendat per l’Equip de Govern, sobre la denegació del permís sindical o dels dies d’assumptes propis, però soc dels que penso que si és per qüestions degudament justificades que afecten al servei, i en aquest cas a un tema tan important com és la seguretat de les persones, la legalitat i el dret del delegat ha de passar a un segon pla i ha de ser l’ètica professional  i sindical la que ha de prevaldre, sobretot en allò que es refereix al permís que es demana per a dedicar al sindicat, essent el propi delegat el que renuncií, puntualment, a aquest dret.

El crèdit horari sindical és un dret del treballador per a desenvolupar tasques sindicals i com sempre he defensat, malgrat hi ha opinions discrepants, l’empresa no té cap dret a qüestionar el seu ús, encara que penso que sí ha de fiscalitzar el seu possible abús, que representaria utilitzar aquestes hores per altres qüestions que no siguin per les que estan creades, és a dir, únicament per a defensar els interessos dels treballadors i treballadores que l’han escollit com a delegat, el que obligaria a considerar aquests permisos sindicals com un dret col·lectiu que no personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada