dimarts, 7 de juliol de 2015

Per els independentistes, qui conforma la societat civil?

Per una banda defensen que els polítics siguin gent amb bona formació, honradesa i de principis democràtics profunds, i de cop i volta volen, amb l’objectiu d’alimentar els seus interessos, que el Govern català estigui liderat i format per persones que tinguin com únic aval ideològic la independència de Catalunya, com si la resta d’inquietuds ciutadanes no tinguessin cap importància.
 
I ho diuen sense rubor, com un gran triomf, i recolzant-se en allò que anomenen societat civil i de la que vull suposar també se’m considera com a part; encara ningú m’ha consultat ni directe ni indirectament perquè, si ho haguessin fet, la meva resposta seria una rotunda negativa a aquesta manipulació de l’exercici de la democràcia, que posa en joc el futur del meu país.
 
Si els partits polítics independentistes volen fer una candidatura unitària, que ho facin!. Si aquests partits polítics volen presentar-se a unes eleccions com les del 27-S amb un mateix programa electoral i amb diferents sigles, que ho facin!. Si volen llegir el resultat com a plebiscitari, que ho facin!.
 
Però que no interpretin la meva voluntat, ni a favor ni en contra dels seus postulats i propostes perquè, sota allò que ells entenen com a “societat civil catalana” podrien ser capaços de considerar a un federalista com jo, tal i com he manifestat en moltes ocasions, com un independentista.
 
Per cert, algú hauria d’explicar qui conforma la societat civil o qui està exclòs de la mateixa.
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada