dijous, 16 de juliol de 2015

Mas, el 27-S President amb o sense independència

No sé si és un gran estratega polític, però el que sí tinc clar és que no essent politòleg podria donar lliçons com a tal, perquè els ha guanyat per la mà.

Fa quatre dies l’aposta era que CDC difícilment guanyaria les eleccions del 27 S, per la qual l’Artur Mas tenia moltes possibilitats, a partir d’aquesta data, de deixar de ser el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya en actiu.

Desprès d’un espectacle inqualificable, propi d’un circ per la quantitat d’equilibris, tirabuixons i il·lusionisme que han hagut de protagonitzar tots els que han sortit “voluntàriament obligats” a la pista durant setmanes, el President Mas ha passat de ser, com deien alguns, un cadàver polític a quasi garantir la seva continuïtat sense haver de sotmetre’s a uns comicis electorals.

Perquè el dia 27 de setembre l’Artur Mas no encapçalarà cap candidatura, i anant el 4, aconseguirà ser President amb els vots que li donarà el seu màxim contrincant, el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya que anirà el 5, driblant els arguments d’aquells que el demonitzaven per les seves polítiques de retallades durant els seus mandats.

Això no vol dir que el comú denominador de la independència s’assoleixi, que jo crec també entra en els seus càlculs, però encara i així aconseguirà ser el President, doncs serà molt difícil o pràcticament impossible que els partits que sí volen escollir un Parlament i un President i que no estan alineats amb les tesis independentistes, es posin d’acord per anul·lar aquesta jugada.

Sigui com sigui és igual el resultat del 27 S, perquè a partir d’aquesta data l’Artur Mas serà un President de la Generalitat de Catalunya sense que el resultat dels comicis electorals hagi tingut cap importància; serà un President que haurà estat recolzat tant per partits d’esquerres com de dretes; i serà un President que podrà continuar aplicant les mateixes politiques que ha portat a terme fins ara.

Tot i convençut de que aquesta maniobra política d’interpretar la mecànica democràtica està viciada i que donarà arguments contradictoris i d’insatisfacció a tothom, deslegitimant els propis comicis, s’ha de reconèixer que l’Artur Mas aconseguirà aparèixer als llibres d’història a la mateixa alçada que el President Macià, encara que el resultat del 27 S sigui negatiu pels interessos dels que creuen en la independència de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada