dimarts, 14 de juliol de 2015

La renúncia a l’aparcament, Producte del Pacte de Govern?

Recordo un matí ja fa alguns anys, amb el desaparegut amic i company Josep Vicente fent càlculs mètrics a la corxera, per imaginar cóm seria la construcció d’un aparcament enlairat de 2 o 3 plantes.
 
Com deia en Josep, la ciutat és per a badar, per a gaudir del cel sense impediments artificials innecessaris producte de la mà de l’home, i per això aquell dia li manifestava que una edificació com aquesta provocaria tal impacte i barrera visual, que em feia dubtar si era la millor solució per al problema existent de l’aparcament.
 
Ara el nou Govern municipal renuncia a la construcció d’un aparcament soterrat al passeig, tal com proposava i volia tirar endavant l’anterior Equip de Govern, i trasllada el projecte a altres llocs, adduint qüestions de viabilitat econòmica i de cost per l’Ajuntament.
 
Ningú posa en dubta la legitimitat de la decisió política però penso que s’ha de reconèixer, i així s’ha de fer, que és l’equilibri polític qui obliga a prendre la decisió, perquè només un projecte estratègic dels tres que conformen el pacte govern, va manifestar el seu desacord explícit a l’aparcament soterrat.
 
La viabilitat d’un aparcament al passeig és fruit d’un obligat estudi que assumirien inversors i concessionaris, amb una despesa econòmica per a les arques municipals, pràcticament inexistent.
 
Ha d’haver-hi, que hi era, la voluntat d’un projecte urbanístic de superfície que respectés el passeig, sense provocar canvis en la seva imatge actual. (Lògicament menys l’entrada al propi aparcament).
 
I per últim, crec que l’impacte per al turisme i el comerç d’un aparcament ubicat al passeig, seria molt més positiu que el produït per un aparcament a altre indret.
 
Continuo pensant que l’aparcament soterrat al passeig és la millor opció o, com a mínim, no trobo elements objectius que recolzin que un aparcament en una edificació vertical, ubicada fora de la zona de vianants, faria més atractiva la ciutat i facilitaria l’accés dels visitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada