diumenge, 26 de juliol de 2015

La Dolors Bassa sí, però penso que la UGT no

Anuncia la premsa que Dolors Bassa, Secretaria General de la UGT a les Comarques Gironines serà la número 4 a la llista de Junts pel Sí a proposta d’ERC i, malgrat aquesta candidatura no compleix amb les expectatives que jo tinc en relació als comicis del 27-S ni al futur de Catalunya, la felicito molt sincerament.

Vull creure, com militant de la UGT, que la seva inclusió en aquesta llista és un reconeixement al seu compromís amb els valors i principis d’ERC i no al desenvolupament de la seva tasca com a responsable sindical, perquè si aquesta fos la raó i la Dolors es prestés a aquest “joc”, seria raonable i quasi obligatori demanar-li que optés per un de les dues opcions, la política o la sindical, coincidint amb aquells que pensen que hauria de ser així.

I tinc clar que el fet de l’anunci de la candidatura de la Dolors acompanyat de la seva responsabilitat sindical té segones intencions i per això, de la mateixa manera que crec que s’ha d’aclarir que la pluralitat de la UGT és inqüestionable, s’ha de dir que si la Dolors és connivent amb els principis i valors dels Junts Pel Sí ho és com a Dolors Bassa a títol personal o como ERC, i no com a militant de la UGT.

Som molts els militants de la UGT que no creiem que la independència del nostre país sigui la millor fórmula per a defensar els interessos dels treballadors de Catalunya i que desprès del 27-S, amb independència dels resultats, continuarem lluitant pels drets dels treballadors i treballadores de qualsevol àmbit territorial, com ho hem fet sempre des de la UGT.

Per això no m’agrada que es vulgui donar a entendre que la Dolors Bassa forma part de la candidatura del Junts Pel Sí per ser Secretaria General de la UGT de Girona, com si la UGT fos una d’aquestes entitats que es consideren part de la “societat civil”, que algun dia algú ens haurà d’explicar la seva definició.

En primer lloc perquè la Dolors és Secretaria General de la UGT per ella mateixa, com a sindicalista de la UGT i per elecció democràtica de tots els militants, independentistes o no.

I en segon lloc perquè la Dolors Bassa és candidata dels Junts per Sí a proposta d’ERC, i s’ha de tenir clar que a la UGT hi ha militants de tots els partits polítics, independentistes, federalistes i, fins i tot, d’aquells partits que podem qualificar com a immobilistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada