dimecres, 1 de juliol de 2015

Dedicacions exclusives a l'Ajuntament. Qüestió de formes!

No sé que han fet els regidors de l’oposició, doncs la notícia no ho aclareix, però jo hauria votat a favor, això sí, dient la meva.
 
Perquè a diferència del que va succeir la legislatura anterior, on es va fer sang de les retribucions dels regidors per quantia i forma, sóc dels que penso que els que dediquen part de la seva vida a la política, en qualsevol àmbit, han de percebre uns emoluments d’acord amb el desenvolupament de la seva funció; i puc assegurar que la feina de Regidor comporta una càrrega de responsabilitat molt elevada.
 
Per això estic en desacord amb aquells que marquen límits lligats al salari mínim interprofessional o al salari que dels treballadors, en aquest cas de l’Administració municipal, doncs no hi ha elements per a fer comparacions objectives. El que sí seria realment positiu seria trobar la fórmula per a valorar, de manera continua, si els emoluments que reben els regidors responen realment al grau de compromís, objectius i dedicació.
 
En aquest moment però, es una qüestió de formes que, fins i tot, deslegitima les propostes de la campanya electoral, doncs hi havia el compromís de que no hi haurien dedicacions exclusives (menys la de l’Alcalde), i ara en tenim tres!, que curiosament coincideixen amb cadascun dels tres grups que recolzen el Govern de la ciutat. I puc dir que, per experiència de 8 anys a l’Ajuntament, no discutiria si es considerés necessari que alguna regidoria més tingués també dedicació a temps complet, sense tenir en compte a quin grup o partit pertany.
 
Repeteixo, és una qüestió de formes i de credibilitat vers una ciutadania que no mereix que se l’intenti manipular amb arguments demagògics ni amb visiones esbiaixades de la situació.
 
Per exemple, i sempre segons la premsa, es posa en valor que no es cobreix la figura del Vice-alcalde oblidant que, a la legislatura anterior, aquesta figura coincidia amb la de Primer Tinent d’Alcalde, que ara es cobreix.
 
De la mateixa manera que la decisió de les dedicacions exclusives també posa en entredit el purisme amb el que alguns afrontaven i venien els pactes de Govern, en teoria deslligant-los de qüestions personals que molts ciutadans sospitaven, i que ara queden corroborades.
 
Ara bé, podem dir que els grups polítics que es comprometien a crear llocs de treball, més enllà de la dinàmica perversa relacionada amb la conjuntura econòmica i social actual, estan complint inicialment amb el seu programa electoral. De moment ja tenim, estadísticament, tres noves contractacions a Sant Feliu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada