dilluns, 15 de juny de 2015

Pacte de Govern: Febles fonaments.

Crec que en el desenvolupament de la tasca política  la sort no és un factor a tenir en compte i per això, quan l’altre dia li deia al futur Alcalde de Sant Feliu (s’acabava d’anunciar l’acord d’investidura entre els tres partits) que li desitjava encert i no sort, ho deia seriosament i convençut, perquè els seus encerts o les seves pífies les gaudirem o patirem tots els ciutadans i ciutadanes.

Després vaig llegir el text de l’acord i, sincerament, em vaig quedar decebut perquè tot són bones intencions i no aporta cap novetat als programes electorals dels tres partits signants, sinó tot al contrari, deixa en l’ambigüitat el que hauria de ser una demostració de convenciment vers els votants de cadascú de les tres formacions, que en aquest moment no saben quins són les confluències d’interessos, que a manera de fonaments justifiquen el pacte.

Resposta ràpida: el comú denominador de tots tres és treballar per la ciutat. Coi, clar que sí; a l’igual que el de tots els partits que va concórrer a les eleccions del 24 – M. De la mateixa manera que vam treballar els que estàvem al capdavant del Govern l’última legislatura. I de la mateixa manera que també vam treballar a la legislatura del 2007 al 2011, amb semblants actors i defensant “a priori” els mateixos valors en el que es basa l’esmentat acord, segons s’indica al text.

I amb els mateixos objectius del 2007 que tots els partits polítics, de manera lògica, també portaven als seus programes. A tots ens preocupa l’ocupació, la qualitat de vida, l’economia, la injustícia, l’oportunitat d’oportunitats, la millora urbana, l’educació o la cultura, i tots hem treballat per millorar i avançar en aquests temes. Vull pensar que cap dels signants d’aquest pacte afirma que els anteriors governs de la ciutat no han treballat amb aquests mateixos objectius.

Un altre tema són els mecanismes, les vies o les prioritats diferencials; i l’acord d’investidura no diu res!. Perquè no ens hem d’enganyar, la visió, l’execució i les prioritats depenen molt de qui les lideri directament, i aquí els diferents partits tenen molt a dir, o millor dit, haurien d’haver dit molt i presentar l’acord a la ciutadania.

Perquè a mi no m’importa cóm van jurar o prometre la seva responsabilitat com a Regidors o Regidores, si per imperatiu, per el Rei, per la Constitució o per l’Estatut; el compromís és amb la ciutadania, i si no compleixen jo vull demanar responsabilitats a ells; i les seves creences, si no són ideològiques,  per a mi no tenen cap importància.

Encara que hem de dir que l’acord sí que reflecteix un tema profund que sí o sí ha de representar un greu problema de posicionament partidista, quasi ideològic en el que s’ha basat part de la campanya d’aquests tres partits signants (TotsperSF, ERC i PSC), amb més o menys intensitat.

“Aquest Govern manifesta el seu compromís de col·laboració i cooperació amb les institucions i en concret amb el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat, respecte a la necessitat d’afrontar el conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya i treballar lleialment perquè Catalunya pugui esdevenir un estat ( federal o independent ) , segons la voluntat ciutadana expressada a les urnes.

La col·laboració i cooperació amb les institucions catalanes és coordinarà des del govern municipal a través d’una regidoria específica. El govern local seguirà els acords del Parlament de Catalunya i del Govern de la Generalitat en l’àmbit del procés de Transició Nacional”

Signar això només implica que alguna cosa pot fallar al Pacte de Govern!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada