dilluns, 29 de juny de 2015

Barcelona en comú i el prestamisme laboral

Sincerament m’importa relativament a qui contracta laboralment un partit polític; i dic relativament perquè sí té importància, no en va les organitzacions polítiques funcionen, principalment, amb diners públics, o sigui, amb diners d’una caixa en la que jo també contribueixo.
 
I dic això perquè és cert que l’Ajuntament de Barcelona no ha “col·locat” a la parella de l’Alcaldessa de la ciutat. En això l’Ada Colau té raó, de la mateixa manera que també la té, possiblement, quan afirma que la seva parella és un gran economista amb una llarga trajectòria i experiència.
 
La qüestió és cóm volen aprofitar la vàlua del Sr. Alemany.
 
Descartat que desenvolupi la seva a l’Ajuntament com assessor, doncs fer-ho seria trencar amb tot allò que Barcelona en Comú ha defensat sota la crítica a la manera de fer política dels partits tradicionals i que els ha portat a l’Alcaldia, s’havia de buscar un altre mecanisme que, aparentment, deslligués aquesta contractació de l’Administració municipal i que, també aparentment, no representés cap despesa a l’erari públic; és a dir, utilitzar l’estructura política que recolza a l’Alcaldessa.
 
La denúncia contra el funcionament orgànic dels partits polítics queda en segon termini, perquè si és necessari, com és el cas, i fent de la “necessitat” virtut converteixen una estructura política de caira popular i assembleari com era Barcelona en Comú, en un ens polític amb un organigrama funcional semblant al de la resta d’organitzacions, com ha passat amb altres formacions polítiques de la mateixa òrbita.
 
Barcelona en Comú té un compromís amb Barcelona, perquè el seu àmbit d’actuació és únicament Barcelona, i només té com a projecte la ciutat de Barcelona i, per això, els seus ingressos com a plataforma que dona suport a l’Ada Colau com Alcaldessa de Barcelona, provenen de Barcelona i el seu Ajuntament.
 
Si Barcelona en Comú contracta a la parella de l’Ada Colau (sense dubtar del valor del Sr. Alemany ni de la suposada necessitat d’un economista), està contractant un assessor per la pròpia Alcaldessa que treballarà per ella, encara que contractat per una altra empresa, en un clar exemple de prestamisme laboral completament rebutjable.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada