dimarts, 12 de maig de 2015

Ètic negociar electoralment amb l’atur? NO!

Tots els programes electorals parlen d’ocupació, i tots prometen i es comprometen a crear centenars de nous llocs de treball. És cert que no diuen cóm ho faran, però és esperançador que es comprometin i prometin superar les dades que, des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i a través de l’Àrea Municipal de Promoció Econòmica s’han aconseguit durant aquests últims quatre anys, i que mereixen ser valorades i no menyspreades com intenten fer, uns de manera explícita i d’altres subliminal.

De maig 2011 a març 2015, a través del Servei Municipal d’Ocupació i amb polítiques actives d’ocupació basades en la formació dels treballadors i treballadores, s’han gestionat 688 ofertes de feina, que han permès que es contractin directament i a través del SOM, 252 ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols.

S’ha de dir que això ha representat una baixada de quasi un 15 % del total de la mitja d’aturats que patia el nostre municipi.

De la mateixa manera que de manera directa, i per a prestar servei a l’Ajuntament, s’han gestionat més de 90 contractes lligats a Plans Locals d’Ocupació, o més de 50 per a treballar en contractes temporals i de serveis.

I tampoc vull deixar passar l’anomenada emprenedoria, de la que ja s’està fent una innecessària demagògia electoral, perquè també amb la formació com a base per a garantir la viabilitat i l’èxit d’un projecte empresarial, durant aquest període de quasi quatre anys i a través del Servei d’Assessorament a les persones emprenedores de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols s’han fet realitat 183 nous projectes empresarials.

Sincerament crec que no és de rebut ni ètic “comercialitzar políticament” amb l’atur, perquè això és intentar negociar i treure rèdit d’un dels problemes més importats, sinó el més important, que té la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada