diumenge, 26 d’abril de 2015

No m’agraden els pactes pre electorals

Ho puc ben assegurar: No vull que el PP governi en lloc on pugui tenir incidència i impulsar les seves polítiques econòmiques i socials.

I no per una qüestió només de dretes o d’esquerres, que també, sinó per la clara incapacitat que ha demostrat el Govern del PP al meu entendre durant aquest últims anys, de gestionar amb criteri social i visió de futur aquesta complicada situació en la que ens trobem, condemnant a la ciutadania a suportar una crisi que el PP també ha contribuït a crear o, com a mínim ha tolerat que es faci gran.

Només fa falta veure on està el gruix dels imputats i/o acusats de lucrar-se il·legalment o qui ha fugit amb diners o a qui el Govern de Rajoy està donant ajuts en perjudici i detriment de l’Estat del Benestar, perquè encara que el PP parli sempre de l’herència que va deixar en Zapatero i afirmant que el Govern del PSOE també té grans responsabilitat, ni de bon tros és equiparable.

Però reiterant el meu convenciment de que el PP no ha de continuar governant aquest país i que la ciutadania l’ha de castigar per la mala gestió, el quid de la qüestió és que ha de ser la ciutadania la que castigui al PP mitjançant les urnes, de manera democràtica, sense pactes previs de partits polítics que no obeeixen a plantejaments programàtics ni ideològics, (que podrien tenir cert sentit), com està succeint a Murcia.

No crec que respongui a una necessària regeneració democràtica que reclama la ciutadania, ni tan sols que respongui a l’ètica democràtica més bàsica, que partits polítics com PSOE, IU, Podemos i UPyD, en la pràctica teòricament diferents, s’uneixin i pactin prèviament sense esperar la decisió de la ciutadania, amb l’objectiu de que un altre partit que concórrer democràticament a uns comicis electorals no pugui arribar a governar.

Em poso en la pell dels murcians i m’agradaria que el PP no governés en aquesta Comunitat (conec a alts càrrecs del PP de Murcia i ho dic amb coneixement de causa), però voldria ser jo amb els meus conciutadans qui decidís quin és el programa i el partit que ha de fer-ho efectiu i que mereix la meva confiança per dirigir un Govern, no només per a exercir el poder o per a no deixar que s’exerceixi.

Continuo opinant que els pactes pre – electorals no són positius, encara que haig de reconèixer que com a mínim, a Murcia, han tingut la decència de fer-ho públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada