dilluns, 27 d’abril de 2015

Artesans de política municipal

Mai m’ha sabut greu donar la raó quan crec que algú la té i, en aquest cas, llegint l’article del Diari de Girona sobre aquests partits que es declaren “artesanals”, haig de dir que coincideixo en una part del que diuen.

No entraré a debatre ni a qüestionar el funcionament intern d’aquests partits polítics, que al final funcionen amb la mateixa estructura bàsica però d’una dimensió molt més petita que la resta.

Tampoc argumentaré ara que per una població de cert volum com Sant Feliu la “projecció externa” d’un dels partits denominats “grans” pot ser molt més positiva que la d’un partit d’àmbit únicament local.

Ni tan sols discutiré ni rebatré les consecucions de les que, segons l’article, poden presumir. Des de la modèstia crec que, precisament en el cas de Sant Feliu, ni el Mercat Municipal ni l’herència Anllò ni la moció de censura poden ser exemple de bona gestió.

El que no es pot posar en dubte és que amb diferents visions i, sobretot, des de diferents maneres de fer i actuar, tots els Regidors que ens presentem en unes llistes ho hem fet pensant en la nostra ciutat i des d’una visió simplement localista. I, per això, sempre he defensat que els temes supramunicipals han de ser tractats en altre àmbit polític, on sí que poden entrar en joc directrius polítiques de partit.

Però estic d’acord en dues de les afirmacions que es fan a l’article, i ho dic des del convenciment reiterat més d’un cop.

Un, per a saber com funciona un Ajuntament, ha de fer-ho entrant i treballant; i això funciona igual per un Regidor d’un partit polític gran, petit o grup d’electors.

I dos, presentar-se en unes eleccions municipals sota l’empara d’una marca blanca és traslladar inseguretat a l’electorat i manifestar desconfiança vers el partit que hauria d’avalar i que de fet avala la candidatura.

Puc assegurar que els partits amb grans estructures poden tenir cert avantatge (o molt!) en el que es refereix a un necessari assessorament en la gestió municipal, però alhora puc afirmar que “l’artesania” també és un valor que han de desenvolupar els Regidors avalats per grans partits polítics.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada