dijous, 23 d’abril de 2015

23-A. Llibres i flors

És la mateixa rutina de cada any. Des de fa 8 anys, cada diada de Sant Jordi, a primera hora del matí i desprès de “regatejar” amb algun venedor autoritzat de casa nostra, compro les roses que regalo a les meves col·laboradores de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i a les dones de casa meva. Moltes!!!

Però aquest matí em preguntava el per què de regalar roses el dia de Sant Jordi, més enllà de  la llegenda dient que, desprès del combat aferrissat entre cavaller i drac, de la sang de la bèstia travessada pel ferro esmolat al tocar terra va néixer un roser, que floria amb força el mes d’abril. Però sembla que la costum ja ve del temps dels romans, de les festes dedicades a la deessa Flora.

Això sí, un podria pensar que és simplement un dia dedicat a benefici de floristes i llibreters alimentat per aquesta societat de consum que hem creat. Doncs bé, al segle XV se celebrava a Barcelona l’anomenada Fira dels Enamorats i al voltant del Palau de la Generalitat s’instal·laven venedors d’aquesta flor.
I llibres, per què.

El 23 d'abril coincideix amb l'enterrament de Miguel de Cervantes, la mort de William Shakespeare i, a més, en Josep Pla també va morir en aquesta data el 1981.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada