dilluns, 16 de març de 2015

No m’agraden els pactes pre-electorals!

Deia un amic meu, Alcalde, alcaldable, i desprès un altre cop Alcalde d’una ciutat gallega, que si estava convençut de tenir el millor programa i el millor equip per a desenvolupar-ho, per què s’havia de plantejar pactes electorals previs a la decisió de les urnes.

I afirmava, amb total coherència, que es presentava a les eleccions municipals per aconseguir governar amb prou majoria per a fer realitat el seu compromís electoral. En tot cas, respectant l’aritmètica representativa i la voluntat majoritària dels ciutadans i ciutadanes, seria desprès quan els pactes s’haurien de valorar, però sempre des de la coincidència programàtica amb les diferents forces polítiques.

Haig de dir que en aquell moment estava completament d’acord, de la mateixa manera que també ho estic ara, en un rebuig frontal a aquest pactisme pre-electoral supeditat a enquestes o prediccions de resultats, que l’únic que trasllada és la inseguretat dels candidats en les seves  possibilitats, alhora que una justificació prèvia al incompliment de les propostes.

Dit això, em pregunto quin és l’objectiu legítim dels partits o grups que tenen intenció de concórrer a les properes eleccions municipals quan, sense conèixer programes electorals i en algun cas ni els integrants de les candidatures, ja dibuixen acords i pactes entre ells, que no per a governar sinó per a no deixar governar, en una clara manifestació de menyspreu i manca de respecte a la decisió democràtica del 24 de maig.

Com a ciutadà de Sant Feliu de Guíxols m’agradaria que el Govern municipal que es conformi a partir del proper 25 de maig sigui el fruit de la voluntat real de la ciutadania, és a dir, que el protagonisme el tingui la coincidència dels programes electorals i no tan sols les empaties o l'ambició de governar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada